dinsdag 8 juli 2008

Top 5 - Mooie Horster straatnamen

Mijn top 5 van mooie Horster straatnamen:
1.

2.

3.

4.

5.

2 opmerkingen:

  1. Beste Wim, verklaar je nader, waarom vind jij dit de mooiste straatnamen? In mijn top 5 zou de Wittenhorststraat het hoogste scoren, al is het maar omdat ik bv geen Ajaxstraat, PSV-weg of Hovocweg ken? Nu weet ik ook wel dat genoemde vergelijkingen niet helemaal opgaan, maar wat ik bedoel: wat is er mooi aan Hemelrijk dan wel Mevrouwsbosweg? Ik hunker naar je uitleg!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Gé:
    Misschien had ik in plaats van 'mooi' inderdaad beter kunnen spreken over 'poëtische', 'intrigerende' of 'tot de verbeelding sprekende' namen. Zo lijkt het me in het Hemelrijk veel aangenamer wonen dan in de Diepe Kuilenstraat. En wie was die mevrouw van dat bos dan? En welk bos? Er bevindt zich helemaal geen bos in die buurt! En wat gebeurde er allemaal in dat Hottemeer (dat er niet meer is)?
    Vreemd genoeg associeer ik de Wittenhorststraat nooit met voetbal. Wel een andere Horster (Hegelsomse) straat: de Michelslaan. Ik verdenk onze oud-succescoach L.B. er altijd van dat hij doelbewust dáár is gaan wonen en niet in 't Stepke, Bakhuuske of de Meester Wijnenstraat.

    BeantwoordenVerwijderen