woensdag 7 juli 2010

Klein mysterie 177 – Getut en gemier (8)

Gisteren genoten van de halve finale? Je moet er ook maar opkomen: Coppus en Hogema vervangen door Driessen en Litjens. Goed, de vervanging van de recalcitrante linksbuiten Coppus lag misschien voor de hand. Maar Hogema? Had zich de afgelopen weken toch ontpopt tot een echte teamplayer die met haar enthousiasme anderen mee wist te slepen. Zo iemand ga je toch niet vervangen door Driessen of Litjens? Noeste werkers Driessen en Litjens, daar niet van, maar technisch beperkt en gespeend van elk tactisch inzicht. Maar achteraf mogen we dus gerust spreken van een briljante dubbele wissel. Of bezondigen we ons nu aan scorebordjournalistiek? Want op de keper beschouwd was de bijdrage van Driessen wat bleekjes. Toonde weinig initiatief en uit z’n enige twee intercepties bleek dat hij vooral leunde op z’n medespelers: Odile en Leon eendrachtig kijkend naar Nederland - Uruquay. Nog 0 - 0, portefeuillehouder sport ole!, anderhalf uur later gevolgd door Ad en Odile vieren de 3 - 2 overwinning op Uruquay. Moet zondag beslist beter. Een 5.
Over naar Litjens. Ook hij liet het spel te vaak aan zich voorbij gaan. Maar stond er wel op de momenten dat het echt nodig was. Toen de twijfel bij teammaat Bouten weer eens toesloeg (Hoe kan een team dat zo slecht is al die wedstrijden winnen?), reageerde hij kordaat met volgens mij ben je dan niet slecht. Toen Bouten door bleef zeuren (Gaat niet alleen om kwantiteit,ook kwaliteit. Ned speelt resultaatvoetbal.Vroeger haalden we resultaat met aanvallend voetbal) kreeg hij van Litjens de kous op de kop: who cares. Als Litjens zo scherp blijft, konden we wel eens een heel mooie zondag gaan beleven. Een 7.
Dan Bouten. Worstelt dit toernooi vooral met zichzelf. Gisteren ook weer. Acties mislukten, liet de kop hangen, zat weer te mokken. Reageerde zich dit keer ook af op medespelers (Van Persie raakt geen bal goed) en tastte zelfs het gezag van z’n coach aan (Nu als de sodemieter Huntelaar erin. Speel eens met een echte spits man!). Een 3. Rijp voor een wissel.
Resteert Selen. De verrassing van dit toernooi. Breker op de rechterflank. Resultaatvoetballer pur sang: het gaat om winnen! Moet er wel voor zorgen dat hij blijft focussen. Opmerkingen als Wie weet wanneer de huldiging is volgende week? kunnen in dit stadium fnuikend zijn. Een 8-.
Laten we tenslotte Verheggen, de geestelijk adviseur, niet vergeten. De vaderfiguur die elk team nodig heeft. Speelde ook gisteren weer een belangrijke rol op de achtergrond. Ontfermde zich vooral over Bouten: Natuurlijk is het mooi als er geweldig gespeeld wordt, maar je ziet het aan jouw clubje nooit resultaat. Dan liever dit. Maar ook Verheggen moet niet op de zaken vooruitlopen (Het wordt trouwens zondag leuk): hoogmoed komt voor de val. Zou Verheggen toch moeten weten als hij een beetje bijbelvast is (Spreuken 16:18). Een 7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten