maandag 30 augustus 2010

Actualisatie – Zomereczeem

Met Van der Hengst, goedenavond.
Goedenavond meneer Van der Hengst, u spreekt met Wim Moorman.
Waarmee kan ik u van dienst zijn, meneer Moorman?
U heeft toch die advertentie in Hallo geplaatst over zomereczeem bij paarden?
Inderdaad, meneer Moorman.
Nou, ik vroeg me af of u misschien ook geïnteresseerd bent in menselijke schilfers.
In wat?
Of u ook geïnteresseerd bent in schilfers van mensen die aan wintereczeem lijden?
Wat zullen we nou krijgen?
U heeft die advertentie toch geplaatst omdat u op zoek bent naar schilfers van aan zomereczeem lijdende paarden? Die schilfers hebben toch een genezende werking?
Bent u helemaal van de pot gerukt zeg? Wat denkt u wel? Aan de universiteit van Wageningen zijn we al jaren bezig met onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van zomereczeem bij paarden. Nu willen we onze bevindingen in de praktijk toetsen en proberen daarom in contact te komen met eigenaars van paarden met zomereczeem. En dan gaat u ons een beetje belachelijk zitten maken! Meneer Moorman, ik wens u nog een prettige avond.
Insgelijks, meneer Van der Hengst. Hallo, met Elvira.
Dag Elvira, met Wim Moorman.
Ja?
Heeft u …
Zeg maar jij, hoor.
Ok. Heb jij misschien een advertentie in Hallo geplaatst over zomereczeem bij paarden?
Klopt, ja. Kabonero heeft sinds een paar maanden eczeem en ik vroeg me af wat er aan te doen is, want hij heeft er verschrikkelijk veel last van. Is trouwens al heel veel over die advertentie gebeld. Maar weet je wat het gekke is? Iedereen die belt zegt dat hij aan wintereczeem lijdt en wil mij z’n schilfers verkopen. Door de telefoon heen zie ik de dollartekens in hun ogen. Het is toch niet zo dat jij ook schilfers in de aanbieding hebt?
Eh …, nee hoor, natuurlijk niet. Hoe kom je erbij? Schandalig inderdaad, al die op geld beluste mensen. Nee, ik belde eigenlijk omdat ik hoopte dat het een advertentie was van iemand die zomereczeem kan genezen. Mijn pony Rafaelo lijdt er namelijk al vijf jaar aan. Elke zomer gaat het beestje door een hel. Maar goed, ik ben bij jou dus aan het verkeerde adres.
Helaas wel ja.
Veel sterkte met Kabonero dan maar.
Ja en jij met Rafaelo.
Tot ziens.
Doeeei.(In tegenstelling tot een week eerder stond deze week in Hallo Horst aan de Maas wel het juiste telefoonnummer van de adverteerder die in contact wenst te komen met eigenaren van paarden die aan zomereczeem lijden. Zoals vorige week gezegd, hoop ik hem of haar mijn wintereczeemschilfers te verkopen. Maar nu het er op aan komt, ontbreekt toch het benodigde lef. Middels rollenspelen – zie bovenstaande twee dialogen – hoop ik zover te komen dat ik de telefoon alsnog ter hand durf te nemen.)

1 opmerking: