maandag 13 december 2010

Actualisatie – Huisje met het roze hart

Donderdag stond het er nog, vrijdag was het weg: het huisje met het roze hart voor De Smidse. Weer een wijze raad (‘Voor eeuwig koesteren dat huisje met het roze hart’) van Horst-sweet-Horst in de wind geslagen. Ik troost me maar met de gedachte dat anarchistische ingrepen in de openbare ruimte onuitroeibaar zijn. Ook – of zelfs – in Horst. Want terwijl het huisje met het roze hart nog net alive and kicking was, werd het Horster centrum alweer overspoeld door een tsunami van roze stickers, met daarop een blauw, gestileerd mannenhoofd met pet. Een prachtig (en krachtig) beeldmerk als je het mij vraagt.
Overal tref je die stickers aan, op verkeersborden, op regenpijpen, op afvalbakken, op lantaarnpalen, op condoomautomaten. Het moeten er beslist duizenden zijn. Dinsdag vielen ze me voor het eerst op. Had een mooi nieuw klein mysterie in kunnen zitten (elke verwijzing naar herkomst of betekenis van de stickers ontbreekt), ware het niet dat dat opvallende roze en dat hoofd met pet me vagelijk bekend voorkwamen. Ergens op een website gezien? Inderdaad: rechts onderin op InHorst komt in een telkens verspringende advertentie ook het mannetje met pet regelmatig voorbij. Eén keer klikken en het potentiële nieuwe klein mysterie is aan gort. We blijken hier van doen te hebben met een reclamecampagne voor Tommas, ‘specialist in onderhoud van airco en cv’. Tommas ging eerder door het leven onder de naam Installatiebedrijf Klaassen. Enfin, neust u zelf maar eens wat rond op de fraai vormgegeven website van Tommas. Vooral de pagina waarop José en Ruud, ‘onze monteurs’, zich in een filmpje voorstellen, is een aanrader.
Bedenker van de reclamecampagne voor Tommas is mi68 Marketing, een bedrijf waarin blijkens de website Jeroen Kouwenberg een belangrijke rol speelt. En diezelfde Jeroen Kouwenberg was weer de man achter de Wie-is-de-koe-actie van slagerij Joosten, u weet wel, met dat vermakelijke filmpje.Hoewel op InHorst enkele reaguurders zich in wat minder vleiende bewoordingen uiten over de heer Kouwenberg, mag hij wat mij betreft gewoon doorgaan met z’n ontregelende activiteiten in het centrum van Horst. Een beetje dwarsigheid is toch wel toegestaan? Resteert alleen de vraag wat ‘Tommas’ eigenlijk betekent of waar die benaming voor staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten