maandag 3 januari 2011

Top 5 – Horster nieuwjaarswensen

Voor inspirerende en originele Horster nieuwjaarswensen moet je, afgaande op Hallo Horst aan de Maas van 30 december, niet bij het bedrijfsleven of de middenstand zijn. Lisdonk en Theunissen,dan heb je het wel zo’n beetje gehad. Zelfs slagerij Joosten laat het afweten:De twitterende Horster politici dan? In het kader van hun campagne permanente zullen die toch wel hun beste nieuwjaarswensbeentje voor zetten? Het dient gezegd, ik kwam niet bedrogen uit. Alleen Bram Hendrix (Essentie) en Anthony van Baal (SP) snappen er niets van. Had ik vorige week nog zo gezegd dat ‘de beste wensen’ vele malen erger is dan de ‘goede / goeie / gooje / góje roetsj’ en wat doen de heren? Juist: ‘Beste mensen: allemaal de beste wensen!’ (Bram Hendrix) en ‘De beste wensen allemaal’ (Anthony van Baal). Foei! Voor straf uitgesloten van verdere deelname. Hoe het met de rest zit? Hier komt m’n top 5 van nieuwjaarswensen van twitterende Horster politici:

5. Annemie Craenmehr-Hesen (CDA): ‘Wij wensen iedereen een heel goed en gezond 2011 toe.’ Niet inspirerend en niet origineel. Wél de bestewensenklip omzeild. Ook al heel wat.4. Linda Hogema (SP): ‘Gelukkig nieuwjaar allemaal!’ Bij gebrek aan beter ook mijn favoriete nieuwjaarswens. Maar inspirerend en origineel? Ooit komt er nog een tijd dat ‘zalig / gezegend / zegenrijk nieuwjaar’ als een inspirerende en originele nieuwjaarswens wordt gezien. Op het moment is ie helemaal uit de mode, zelfs bij (Horster) CDA-politici.

3. Thijs Coppus (SP): ‘Iedereen een gezond en strijdbaar 2011 gewenst!’ ‘Strijdbaar’: da’s een goeie! Waarschijnlijk wel van bovenaf opgelegd, want wat twittert partijgenoot Michael van Rengs? ‘Voor iedereen natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het mooi, gezond en strijdbaar 2011 mag worden voor iedereen.’ Komen ze verdomme via een zijdeur toch nog binnen, de (aller)beste wensen! Ook Michael verwezen naar het strafbankje.2. Ger Driessen (CDA): ‘Ik wens al mijn followers een gelukkig, maar bovenal een gezond 2011. Moge het nieuwe jaar dat brengen wat je zelf hoopt. Veel goeds dus!!’ Nu komen we langzaam bij het echte werk. Dat ôzze Ger alleen z’n followers een gelukkig maar bovenal gezond 2011 wenst, zij hem vergeven. Voor de rest echt iets om over na te denken. Zo vraag ik me af of de derde zin (‘Veel goeds dus!!’) wel zo’n logische gevolgtrekking uit de tweede zin is als Ger het doet voorkomen. Stel dat iemand zou hopen dat Ger in het nieuwe jaar niet in Provinciale Staten wordt gekozen en dat die hoop werkelijkheid zou worden, is dat dan iets goeds? Ja, voor die iemand wel. Maar voor Limburg? Voor Horst? Voor ôzze Ger zelf? 1. Roy Bouten (PvdA): ‘Iedereen een onwijs lekker 2011 gewenst. Dat jullie allemaal krijgen waar jullie recht op hebben!’ Een ‘onwijs lekker 2011’: als dat niet inspirerend en origineel is weet ik het ook niet meer. En die tweede zin mag er ook zijn. Geen slap geouwehoer, nee, recht voor z’n raap. Of het nou straf, ontslag, een verkiezingsnederlaag, je verdiende loon, een pak slaag of uitstel van executie is: krijgen waar jullie recht op hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten