maandag 14 februari 2011

Intermezzo - Daadkrachtig verder

Hoe daadkrachtig staat ie daar, ôzze Ger, in het weiland tegenover vliegveld Beek (Maastricht Aachen Airport krijg ik niet uit m’n strot), uitkijkend over de A2. Ongebroken, met rechte rug, óók daar op dat plateau in het donkere zuiden, die poel des verderfs. Ik zal maar eerlijk toegeven dat m’n chauvinistische hart open bloeide, toen ik er vanochtend nog voor zonsopgang een foto van maakte. Iets dergelijks was me gisteren ook al overkomen. Nota bene in m’n eigen Horst, waar de megabouwmarkt de stelling dat profeten in eigen land niet worden geëerd werkelijk op grandioze wijze logenstrafte (je vraagt je alleen af waarom ie vandaag een kopje kleiner is gemaakt):Ook geweldig: dat Dagblad De Limburger vrijdag paginagroot de in dit geval groene loper voor ‘m uitlegde.

Maar helaas, helaas. Er zijn ook lieden die door andere emoties overmand worden zodra Ger in hun blikveld verschijnt. Levert Ger weer eens een cinematografisch meesterwerkje af op YouTube, krijgt ie prompt bakken shit van GeenStijl (klik hier en hier) over zich heen en loopt z'n YouTubekanaal binnen de kortste keren vol met de meest denigrerende reacties. Zo is het de Piet van Veenfilm en De Asielzoeker vergaan en ongetwijfeld is z’n nieuwste rolprent, het gisteren geopenbaarde en veelgelaagde De Naakte Waarheid, hetzelfde trieste lot beschoren.Kots- en kotsmoe ben ik dat Ger Driessen-bashen onderhand. Gelukkig ben ik niet de enige. Afgelopen weekend namen enkele leden van het campagneteam van Ger contact met me op. Om hun waardering te uiten over de faire berichtgeving over Ger op Horst-sweet-Horst. Maar daarnaast hadden de heren nog een vraag. Net als ik bleken ze meer dan genoeg te hebben van de vuilspuiterij van iedereen die, in het kielzog van GeenStijl, reageert op de YouTubefimpjes van Ger. Was het niet mogelijk die fims voortaan op Horst-sweet-Horst te publiceren? Horst-sweet-Horst heeft immers ook een groot bereik en heeft bovendien het grote voordeel dat het geen doelwit is van GeenStijl, waardoor de kans op negatieve reacties te verwaarlozen is.Uiteraard voelde ik me bijzonder gevleid dat de heren juist Horst-sweet-Horst beschouwden als het meest geschikte medium om de Driessentapes voortaan op te openbaren. Als dit het middel is om Ger in het zadel te houden, dan leent Horst-sweet-Horst zich daar met alle plezier voor. Ger voor Horst – Horst voor Ger.
Vandaag meteen maar de première:
Dat er tot 2 maart nog heel wat filmpjes mogen volgen!

3 opmerkingen:

 1. Wim, blijf schrijven! Ik geniet :-).

  Groet, Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En vervolgens alsnog een Youtube filmpje publiceren ;) En waarom zou HSH geen 'doelwit' van GeenStijl kunnen zijn? De site is toch vrij toegankelijk?

  Maar sommige reacties op de filmpjes zijn inderdaad van een nog lager niveau dan de filmpjes zelf, en dat is best knap.
  Sorry maar het CDA slaat echt de plank volledig mis, net als een hoop andere partijen trouwens. Ik krijg echt plaatsvervangende schaamte als ik al die campagnefilmpjes bekijk en het CDA spant toch keer op keer de kroon. Werkelijk niemand snapt de boodschap, als er al een boodschap achter zit.
  Succes met de campagne verder, maar niet teveel stemmen trekken aub, ik wil het liefst dit jaar nog een kabinet zien vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zulke filmpjes zouden stemmentrekkend moeten zijn, nou deze zijn tranentrekkend.
  Nog erger dan erg.
  Wilma.

  BeantwoordenVerwijderen