maandag 21 februari 2011

Intermezzo - Draaikrachtig verder

Wat is me dat nou zeg? ‘MVV proficiat met steun van Luc Winants nu de periodetitel. Stijn ik kom zeker meedoen bij de promotiewedstrijden. MVV leeft !!!!’ Tweet afgescheiden door Ger Driessen op vrijdag 18 februari om 22.23 uur. Net nu zíjn club, de geelzwarten uit Venlo, elk beetje steun hard kan gebruiken, gaat meneer heulen met de vijand. Opportunistisch gloryhunten noemen we zoiets. Zijn kiezers allergisch voor. Niet gaan zweven, Ger, blijven focussen. Typisch gevalletje van eens maar nooit weer, anders is het over tussen ons. Afgesproken?Ger komt na 2 maart overigens wel voor lastige keuzes te staan: Statenlid? Gedeputeerde? Of toch die hele politiek eraan geven en verder door het leven als cineast? Het zou me eerlijk gezegd absoluut niet verbazen als ie de boel de boel laat en kiest voor de kunst. Zijn ook aanwijzingen voor. Met zo’n uitspraak als ‘Iedereen ziet andere boodschappen’ (in NRC Handelsblad van 17 februari) bouwt ie in mijn ogen al zorgvuldig aan een toekomstig imago als lastig te doorgronden kunstenaar. ‘Je zou het kunst kunnen noemen’ (eveneens in NRC Handelsblad van 17 februari) is een ander voorbeeld van een uitspraak waarmee hij bewust mist creëert, net als ‘De één ziet er dit in, de ander dat’ (De Volkskrant 17 februari). Nu nog een designerbril en een zwarte outfit en ik voorspel u dat tout Kassel volgend jaar tijdens de Documenta aan Ger’s voeten ligt.Intussen heb ik van Ger’s campagneteam andermaal een filmpje ontvangen, dat ik wederom met alle genoegen op Horst-sweet-Horst plaats. Zoals ik al voorspelde heeft GeenStijl het filmpje van vorige week (Daadkrachtig verder) links laten liggen, waardoor negatieve reacties (op die van één of twee onverbeterlijke zuurpruimen na) zijn uitgebleven. Bovendien zijn de kijkcijfers voor Horst-sweet-Horstbegrippen fenomenaal: Daadkrachtig verder laat zelfs de Galatasarayfilmpjes ver achter zich en moet alleen de Bayern Münchentraining van Louis van Gaal nog voor zich dulden. Het filmpje van deze week is getiteld Draaikrachtig verder. Het laat zich lastig interpreteren, maar dat is waarschijnlijk ook de bedoeling. Het campagneteam heeft me wel opgedragen u te vragen het geluid aan te zetten bij het afspelen van het filmpje, dus dat doe ik bij dezen:
Weet u trouwens wat het vervelende is? Dat iedereen ineens een graantje van het succes van de Driessentapes probeert mee te pikken. Zo zijn op YouTube al twee walgelijke nepversies van De Naakte Waarheid verschenen (klik hier en hier) en zo ontving Horst-sweet-Horst vreemd genoeg al vóór de première van Draaikrachtig verder een nepvariant. Die persiflage is wel heel duidelijk van de echte film te onderscheiden omdat ze de diepgang van het origineel ontbeert. Maar oordeelt u zelf:

1 opmerking:

  1. Aha, die Stijn ken ik wel. Dat is volgens mij de enige Horster MVV-supporter. Hij heeft nog ooit een aantal MVV shirts van me gekocht een jaar of 5 geleden.

    BeantwoordenVerwijderen