Citaat uit het weblog van wethouder Leon Litjens van donderdag 9 februari: ‘Als gemeente willen wij onze vergunningen- en ruimtelijke ordeningsprocessen sterk gaan dereguleren. Dit willen we gaan doen door de principes van ‘Supply Chain Management’ toe te gaan passen. Uitvoering moet samen met de keten gebeuren en daarom willen we deze aanpak bespreken met de Regieraad.’ Ook na tien keer lezen is de portee van deze woorden me volstrekt onduidelijk. Eenvoudiger gezegd: ik begrijp er geen snars van. Het enige wat wel vaststaat is dat de Regieraad en de keten een belangrijke rol in het hele verhaal moeten gaan spelen.
Met het oog daarop kan het lijkt me geen kwaad vandaag met een top 5 van Horster keten te komen. Want dat ‘de keten’ uit het citaat van de wethouder klinkt me iets te algemeen. Hij weet toch ook wel dat Supply Chain Management staat of valt bij de keuze van de juiste keten? Anders blijft zo’n Regieraad ook veel te veel in het luchtledige hangen.Meer dan genoeg geouwehoer vooraf, zur Sache: mijn top 5 van Horster keten:
5. Schoolstraat, Horst:
Les 1 uit het ketenhandboek: een keet hoort te allen tijde op wielen te staan. Beter één keet op wielen in de hand dan tien wielloze keten in de lucht.
4. Leopold Haffmansstraat, Horst:
Behalve wielloos dient een keet ook reclameloos te zijn. De Regieraad zou al z’n geloofwaardigheid verliezen als hij zaken zou doen met van opzichtige reclame voorziene keten.
3. Schadijkerweg, Meterik:
Keten en mobiele eenpersoons toiletcabines zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De fijngevoeligheid en het reukorgaan zijn er evenwel bij gebaat dit gegeven niet al te letterlijk te nemen. Kijk, dit oogt al meteen een stuk beter (Bloemvenweg, America):
2. A73, ter hoogte van Witveldweg, Grubbenvorst:
Voorzitter André Vollenberg van Behoud De Parel deze week in Hallo Horst aan de Maas: ‘Op de plaats waar Behoud De Parel tot nu toe een groot billboard langs de A73 had geplaatst, is een schaftkeet geplaatst.’ Jammer dat hij niet weet dat je een keet niet dieper kunt beledigen dan door haar ‘schaftkeet’ te noemen. Dan nog liever ‘bouwkeet’. Als je toch per se van een voorvoegsel gebruik wilt maken, is ‘directiekeet’ een aardig alternatief, waarbij het niet ter zake doet of de directie ooit daadwerkelijk in de keet vertoeft. Maar een keet wordt pas echt recht gedaan door haar als ‘salonwagen’ te betitelen.
1. Schengweg, Horst:
Eén keet is géén keet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten