Wie had dat kunnen denken, dat Horst-sweet-Horst tot in Istanbul wordt gespeld? Wat zeg ik, zelfs tot op de burelen van Galatasaray? Want zo moet het zijn gegaan: op zoek naar een Nederlandse locatie voor een trainingskamp raakte de leiding van de Turkse topclub verzeild op Horst-sweet-Horst. Alle teksten gelezen en alle foto’s bekeken hebbend, was er slechts één conclusie mogelijk: ‘Wij slaan deze zomer twee weken onze tenten op in Horst.’ Vanaf morgen is het zover. Rondom de verblijfplaats hangt nog een waas van geheimzinnigheid (klik hier en hier). Vast staat wel dat de enige Turkse club die ooit een Europese beker wist te winnen, zal trainen op de velden van Wittenhorst. Maar wat waren nu de overwegingen voor de leiding van Galatasaray om op grond van Horst-sweet-Horst te kiezen voor Horst?
5. De aanwezigheid van De Groene Kathedraal. Horst-sweet-Horst schreef op 17 augustus 2008 over het ‘achterste veld’ van sportpark Ter Horst: ‘Dit ademt een intimiteit die je maar op weinig andere sportparken zult vinden.’ En welk van de zes Wittenhorstvelden wordt vanaf morgen door Galatasaray gebruikt? Juist: De Groene Kathedraal.
4. De in ruime mate aanwezige hunebedden in de zeer nabije omgeving (Horst-sweet-Horst schreef erover op 16 juli 2008). Een trainingskamp behoort ook een cultureel tintje te hebben. Maar om daar nu weer een heel eind voor te moeten gaan reizen? Die hunebedden om de hoek combineren het nuttige met het aangename.
3. De aanwezigheid van een woud aan wandelroutes in de zeer nabije omgeving (Horst-sweet-Horst schreef erover op 18 juli 2008). Biedt de trainers Rijkaard en Neeskens de kans om elke dag een ander parcours uit te zetten voor de traditionele ochtendbosloop. Wel opletten dat de heren spelers niet verdwalen of door de vele paaltjes en bordjes het bos niet meer zien.
2. De overdadige aanwezigheid van bordjes die onbevoegden de toegang tot sportpark Ter Horst ontzeggen (Horst-sweet-Horst schreef erover op 12 januari 2009). Nooit weg met tienduizenden voetbalgekke Ruhrpottturken in de buurt.
1. De in ruime mate aanwezige leeuwen in de zeer nabije omgeving (Horst-sweet-Horst schreef er onder meer op 28 en 29 juni 2009 over en moet er binnenkort misschien weer eens een stukje aan wijden). Geeft Milan Baros en co zo ver van huis toch iets vertrouwds. Een van de bijnamen van Galatasaray is namelijk Aslanlar (‘Leeuwen’). (Overigens: mochten Frank Rijkaard en Johan Neeskens ook voor Horst hebben gekozen in de hoop een sentimental journey naar Melderslo te kunnen maken, dan moet ik de heren helaas teleurstellen. Het veld van de roemruchte Paradijsvogels, waarop Johan Neeskens in 1975 acteerde en Frank Rijkaard tien jaar later, is niet meer. Maar goed, ook aan de hand van de meest recente nieuwsbrief van de Stichting Geschiedenis Melderslo kunnen de heren herinneringen ophalen.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten