Carnaval, dus een mooie gelegenheid iets te doen aan een enorme achterstand op het gebied van melding maken van officieuze straatnaamborden. Eerst maar eens een officieus officieus straatnaambord. Officieus officieus of niet, het is wel het grootste straatnaambord ooit door mij in Horst aan de Maas waargenomen. Waarschijnlijk nog een dag of twee te vinden nabij de splitsing Jacob Poelsweg – Griendtsveenseweg in America:Dan over naar de officiële officieuze straatnaambordjes. Daarbij doet zich het wonderlijke feit voor dat de buurdorpen Meerlo en Tienray beide beschikken over een Thiesenpedje. In Meerlo verbindt het de Hoofdstraat met de Julianastraat; in Tienray ligt het in het verlengde van de Kerkhoflaan.Vader en zoon? Twee broers? Zou wel heel onwaarschijnlijk zijn. Wie het weet, mag het wat mij betreft zeggen.
In Grubbenvorst ligt te midden van enkele naar heide vernoemde straten ’t Heideröndje,door mij in eerste instantie aangezien voor ’t Helderöndje, een benaming die wat meer ruimte tot interpretatie had geboden. Noteer trouwens op de achtergrond weer die voor Horst aan de Maas zo kenmerkende combinatie van gewaagde land art en fantasieloze notariswoningarchitectuur.
Volgende in het rijtje van vergeten officieuze straatnaamborden is de gelegen aan het Raaieind, eveneens in Grubbenvorst. Oogt verdacht officieel, is het echter niet. Over de vraag of op de y geen puntjes thuishoren zou je nog kunnen discussiëren. Buiten kijf staat dat ‘laan’ aan ‘Kleinraay’ vastgeplakt zou moeten worden. Of bezie ik het dan allemaal teveel door een officiële bril?
Verder naar het in Broekhuizenvorst. Lees hier hoe Leopold in 1993 min of meer bij toeval pastoor in Broekhuizenvorst werd. Het opmerkelijke aan het straatnaambordje is dat het de voornaam van de zeereerwaarde heer bevat. Bij mijn weten uniek voor naar geestelijken vernoemde (officiële dan wel officieuze) straten in Horst aan de Maas.
Zo, althans een beetje van de achterstand is hiermee ingelopen. Want, nee, we zijn er nog lang niet. Ik heb hier bijvoorbeeld nog tips liggen van Chrétien, Ger en Peter. Eeuwenoud, maar ik moet er nog altijd achteraan. Wanhoop niet, heren, eens komt het moment. Biedt misschien ook de kans stil te staan bij een onlangs verdwenen officieus straatnaambordje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten