dinsdag 27 september 2011

Actualisatie - Olifantspaden (10)

Weet u met wie ik diep medelijden heb? Met de miljoenen die donderdag de Olifantenpaadjesavond hebben gemist. Van de olifantenpaadjeswandeling tot de nieuwe Horster benaming voor olifantenpaadjes en van mentale olifantenpaadjes tot olifantenpaadjes als metafoor: ik heb van het begin tot het einde genoten. Nu gebiedt de eerlijkheid me wel te zeggen dat ik niet helemaal objectief ben. Maar zowel uit de reacties van de deelnemers aan de wandeling (circa 25) als uit die van de aanwezigen in Cambrinus (een kleine vijftig - in tegenstelling tot de glasvezelaars maakt Horst-sweet-Horst alle cijfers openbaar), meende ik te mogen opmaken dat wel meer belangstellenden aan hun trekken zijn gekomen.
De acht - inderdaad dook er een mystery guest op - Horstenaren die een column voordroegen, hebben er zonder uitzondering mee ingestemd dat ik hun bijdrage op Horst-sweet-Horst publiceer, iets waarvoor ik hen zeer erkentelijk ben. Dus heb ik aan het menu hier rechts een kopje ‘Olifantenpaadjesavond’ toegevoegd. De komende tijd zal ik wekelijks twee columns openbaren. Om te beginnen vandaag de stukjes van Ingrid Koenen en Geert van den Munckhof.
De publicatie van die columns zal de pijn van de miljoenen afwezigen hopelijk iets verzachten. Anders is het met de presentatie van de special guest van de avond, Jan-Dirk van der Burg. Die valt hier niet meer te reproduceren. ‘Helaas’, moet ik daar meteen bij zeggen. Zijn presentatie was namelijk een lust voor oog en oor: een ogenschijnlijk uit de losse pols formulerende en met het grootste gemak improviserende Jan-Dirk, die met een perfecte mengeling van ernst en humor zijn gehoor aan zich wist te kluisteren.
Als we daar nog z’n deskundigheid, z’n enthousiasme en z’n als illustratiemateriaal dienende grappige filmpjes bij optellen en als ik u verder vertel dat ook naaldhakken, de landmeter-look en een keukentrapje om de hoek kwamen kijken, dan aarzel ik niet om zijn optreden als een once in a lifetime experience te betitelen. Inhoudelijk ga ik u hier nu niets wijzer maken. Ik kan slechts herhalen wat ik donderdagavond heb gezegd: kóóp zijn boek (klik hier om het te bestellen)
en bezoek zijn fantastische website.
In het besef dat het succes van deze avond (overigens zeker mede te danken aan de ambiance van Cambrinus en de gastvrijheid van uitbater Jan Duijf) moeilijk te evenaren of zelfs te overtreffen zal zijn, denkt Horst-sweet-Horst intussen toch serieus na over de suggestie in de toekomst vaker zulke bijeenkomsten te organiseren.
P.S. De foto’s bij dit stukje zijn van de hand van een bezoeker van de avond, Ivo de Been. Hij verleende bereidwillig toestemming ze hier te publiceren, waarvoor dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten