donderdag 27 juni 2019

Intermezzo – Regenboogzebrapad (1)

Overmorgen is het Roze Zaterdag. Roze Zaterdag is volgens de website van stichting Roze Zaterdagen Nederland ‘een parade die tot doel heeft de diversiteit van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders te tonen en zo het begrip te vergroten’. Mooi initiatief, maar triest dat het nog steeds nodig is dat begrip te vergroten.


Op 29 januari nam de gemeenteraad van Horst aan de Maas een motie aan waarin het gemeentebestuur werd opgeroepen als ‘permanente uiting van tolerantie en acceptatie’ een regenboogzebrapad aan te leggen, ‘om aan te geven dat iedereen in de gemeente welkom is, ongeacht geaardheid of overtuiging’. Mooi initiatief, maar triest dat het nog steeds nodig is die tolerantie en acceptatie permanent te uiten.


Op 26 februari beloofde verantwoordelijk wethouder Eric Beurskens (Essentie) de gemeenteraad te gaan bekijken of het mogelijk is een regenboogzebrapad aan te leggen in de omgeving van de Sint-Lambertuskerk. De wethouder beloofde verder de gemeenteraad nader te infotmeren zodra er meer duidelijkheid is. Mooi initiatief, maar triest dat er ook vier maanden later nog geen duidelijkheid is.


Vanmiddag toch maar eens een kijkje genomen in de omgeving van de Sint-Lambertuskerk om te zien of ik mogelijk iets gruwelijk had gemist. Maar nee hoor, nergens een regenboogzebrapad kunnen ontdekken in de omgeving van de Sint-Lambertuskerk. Triest.


Wat zou het probleem kunnen zijn? Langzaam malende ambtelijke molens? Veranderde inzichten? Een tekort aan schilders? In de weg zittende regeltjes? Een tegensputterend kerkbestuur? Verfgebrek?


De gemeente Horst aan de Maas juicht alle initiatieven toe, en al helemaal alle initiatieven die van onderop komen. Is het in dat kader misschien een idee om van onderop actie te ondernemen en gewoon zelf de spuitbus dan wel verfkwast ter hand te nemen? Laten we zeggen morgenavond om 19.00 uur bij het zebrapad aan het Sint-Lambertusplein? Zodat Horst aan de Maas nog net vóór Roze Zaterdag een regenboogzebrapad heeft? Zó moeilijk kan het allemaal toch niet zijn?


Voel je je aangesproken en wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar horstsweethorst@gmail.com of reageer op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten