zondag 1 juni 2014

Top 5 – Verklaringen voor het massaal negeren van het inrijverbod van de Sint-Jansstraat

De Meterikseweg - míjn Meterikseweg – en de Sint-Jansstraat worden op het moment gereconstrueerd. Dat leidt tot veel moois. Zoals een trottoir.
En intrigerende wegteksten.
En prachtige wegincisies.
En brieven met zinnen van eeuwigheidswaarde: ‘Medio woensdag 7 mei 2014 starten wij om 07.00 uur met de werkzaamheden aan de Meterikseweg te Horst.’ 
En brieven met woorden waarvan het bestaan me onbekend was: ‘Er wordt een langgerekt kruispuntplateau aangelegd bij de aantakkingen van de Prinses Irenestraat en de Beekstraat.’  
De Meteriksewegreconstructie leidt ook tot gedeeltelijke en volledige wegafsluitingen. Zo is de Sint-Jansstraat sinds een week in beide richtingen afgesloten voor alle voertuigen. Borden wijzen de dames en heren verkeersdeelnemers hierop. Niemand die er zich ook maar iets van aantrekt. Hoe kan dat? De Horst-sweet-Horst top 5 van mogelijke verklaringen voor het massaal negeren van het inrijverbod van de Sint-Jansstraat:

5. De dames en heren verkeersdeelnemers zijn dusdanig bevangen door plotselinge, collectieve en onstuitbare lentekriebels dat ze denken die uitsluitend te kunnen botvieren bij Plantencentrum Van den Beuken.
4. De dames en heren verkeersdeelnemers hebben er een rotsvast vertrouwen in dat de Horster politie zich te allen tijde onledig houdt met datgene waartoe zij op aarde is: échte boeven vangen.
3. De automobielen van de dames en heren verkeersdeelnemers hebben dermate te lijden onder de Meteriksewegincisies dat niet te ontkomen valt aan een bezoek aan Vakgarage Maashorst.
2. De dames en heren verkeersdeelnemers krijgen juist op het moment dat ze de Sint-Jansstraat naderen een acute aanval van analfabetopictodatie, een aandoening die tijdelijk analfabetisme en pictogramblindheid tot gevolg heeft.  
1. De dames en heren verkeersdeelnemers zijn kommaneukers van de bovenste plank en denken: ‘Mooi! De Sint-Janstraat mag dan zijn afgesloten, over de Sint-Jansstraat staat gelukkig niets vermeld op de borden. Gassen maar!’

1 opmerking:

  1. Ik zie dat de bovenraampjes op no. 4 nog geverfd moeten worden, die ze destijds ingegooid hebben! Wim bedankt voor het attenderen hierop!

    BeantwoordenVerwijderen