donderdag 6 september 2018

Klein mysterie 757 – De keukentafel van Horster gemeenteraadsleden (1)

Slecht geslapen de afgelopen twee nachten. Dat had een oorzaak: de prangende vraag wat de Horster gemeenteraadsleden zoal op hun keukentafel hebben staan bleef me maar wakker houden. Aanleiding was een onthulling van VVD-fractievoorzitter Peter Elbers, afgelopen dinsdag tijdens de voorbereidende gemeenteraadsvergadering (klik hier en ga naar 49.30 minuten):
‘Vaak worden er goedkope Chinese of andere surrogaatluchtwassers aangeschaft die net zoveel functie hebben zoals bij mij op de keukentafel de namaakschoorsteen.’
Ik zal eerlijk bekennen dat het bestaan van namaakschoorstenen mij tot dinsdagavond volkomen vreemd was. Maar ik geloof de heer Elbers op z’n woord als hij zegt dat zíjn keukentafel wordt opgesierd door een namaakschoorsteen. Wat ik me wel meteen afvroeg: komt die namaakschoorsteen ook uit China? En waarom juist een namaakschoorsteen en geen namaakbetonmolen of – om maar eens een dwarsstraat te noemen – een voodoo poppetje? Hoe lang vertoeft de namaakschoorsteen al in huize Elbers? Hoe groot is ie? Ook niet onbelangrijk: rookt ie?


Bleef mijn nieuwsgierigheid aanvankelijk hangen bij de namaakschoorsteen van Peter Elbers, geleidelijk verbreedde mijn vraagstelling zich – met zoals gezegd fnuikende gevolgen voor mijn nachtrust: wat hebben andere gemeenteraadsleden eigenlijk op hun keukentafel staan? Wordt de keukentafel van Danny van Hees verfraaid door een miniatuurmotor? Staat er op de keukentafel van Eveline Baas ter decoratie een sanseveria? Heeft Roy Bouten, vooruitlopend op de feiten, alvast een kampioensschaal op z’n keukentafel gezet? Wordt de keukentafel van Bianca van den Berg grotendeels in beslag genomen door een vogelkooi met inhoud? Crosst op de keukentafel van Bram Hendrix een zelfrijdend autootje rond? Is de keukentafel van Aniet Fonteyne opgesmukt met een buste van Karl Marx? Ligt de keukentafel van Alex Janssen bezaaid met eieren?


Lieve Danny, Eveline, Roy, Bianca, Bram, Aniet, Alex en alle andere gemeenteraadsleden, willen jullie me alsjeblieft verlossen van deze kwelling? Dat kan heel eenvoudig! Hoe dan wel? Door me een foto van jullie keukentafel te mailen (horstsweethorst@gmail.com)! Wat zou het toch mooi zijn als ik een dezer dagen dankzij jullie een Horst-sweet-Horst top 5 van keukentafels van Horster gemeenteraadsleden zou kunnen publiceren! Maakt jullie meteen nog een beetje aanraakbaarder. En dat willen jullie toch?


Mijn eigen keukentafel? Die ligt doorgaans bezaaid met kranten en ander papier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten