maandag 5 maart 2018

Intermezzo – Verkiezingsprogramma’s

U zit in de put? U ziet het niet meer zitten? U bent depressief? Geen nood: er bestaan tal van remedies. Denk aan een goed gesprek, de zon opzoeken of het gebruik van medicamenten dan wel stimulerende middelen. Maar het probaatste middel om van uw klachten af te komen, is het doorlezen van de programma’s voor de komende vier jaar van de politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Die programma’s ademen stuk voor stuk de wilde frisheid van limoenen. Ze doen niet voor elkaar onder in blijheid, positiviteit, optimisme en zonnige toekomstvisioenen. Lees ze en ik garandeer u dat u binnen de kortste keren weer helemaal boven Jan bent.


Op basis van deze verkiezingsprogramma’s kunt u natuurlijk gaan bepalen op welke partij u op 21 maart moet stemmen. Ik zou u dat echter niet willen adviseren: al die moeilijk van elkaar te onderscheiden goede voornemens, briljante ideeën en perspectiefrijke scenario’s leiden onvermijdelijk tot keuzestress. Waarmee de kans niet denkbeeldig is dat u weer vervalt in uw oude kwaal.    


Nee, mijn advies zou zijn: laat eerst de afgelopen vier jaar nog eens de revue passeren. Sta nog eens stil bij wat is besloten over megastallen. Vraag u af wat is gedaan aan het terugdringen van het tekort aan sociale huurwoningen en de bescherming van het landschap. Kijk terug op de besluitvorming over de Kasteelboerderij, cultureel centrum ’t Gasthoês, het zwembad en nog zo wat dingen. Bedenk dat uw depressiviteit misschien wel juist hierin haar oorzaak vindt. Bepaal vervolgens pas op wie u op 21 maart gaat stemmen.

N.B. Dit stukje verscheen afgelopen week in een iets andere vorm in Via Horst aan de Maas (klik hier).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten