dinsdag 4 september 2012

Klein mysterie 372 – Vlagincident (3)

Het vergde een helse inspanning om het te achterhalen, maar het is dus een stevig aan een frame bevestigde vlag. En ze hangt (of moeten we zeggen staat?) er nog steeds. Althans, een uurtje geleden nog wel:
Eerlijk gezegd heb ik het geklaag over meten met twee maten als het gaat om de reclame-uitingen langs de A73 altijd als uitingen van calimerogedrag beschouwd. Zo langzamerhand begin ik aan de juistheid van die opvatting te twijfelen.
Voor de aardigheid nog enkele citaten uit het CDA-verkiezingsprogramma:

Wie kiest voor dit land spreken wij aan op respect en fatsoen (p. 8)

Zonder fatsoen, waarden en normen blijft het herstel op z’n best halverwege steken (p. 11)

Wij kiezen voor een land waarin we samenleven en samenwerken, een land waarin respect en fatsoen de toon zetten (p. 17)

De grenzen worden bepaald door de wet en algemene fatsoenregels (p. 18)

Onfatsoenlijk gedrag vereist een directere, steviger aanpak (p. 77)

P.S. Op de terugweg van de vlag constateerde ik dat Raymond inmiddels ook de digitale reclamemast bij Interchalet heeft bereikt.
Dat is dan weer handig gebruik maken van het ondoorgrondelijk beleid van de gemeente Horst aan de Maas: waarom weet niemand, maar Interchalet is uitgezonderd van het gemeentelijk verbod op reclame-uitingen langs de A73 gedurende de Floriade.

2 opmerkingen:

 1. Het is jammer dat een journalist conclusies trekt zonder precies na te gaan wat er aan de hand is;
  De vlag inzake is een vlag die hing aan de Witveldweg bij mij achter het huis en niet aan de A73.
  Deze vlag hing inderdaad volgens de regels te hoog en is direct verwijderd nadat de gemeente mij hierop heeft geattendeerd. De borden die het CDA heeft staan, ook dat aan de A73 staan op particuliere grond en staan daar met toestemming van de eigenaar en volgens de regels die de gemeente heeft opgesteld. Dit in tegenstelling van de schaftkeet met doek van Behoud de parel die stond op een perceel grond eigendom van de gemeente ZONDER toestemming van de gemeente. Een duidelijk verschil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Leon:
  Even voor de goede orde: ik ben geen journalist en pretendeer dat ook niet te zijn. Zie verder voor mijn reactie: http://horstsweethorst.blogspot.nl/2012/09/klein-mysterie-374-vlagincident-5.html

  BeantwoordenVerwijderen