maandag 11 februari 2013

Intermezzo – Park De Peelbergen

Laten we er op deze middelste van de drie dolle dagen voor de verandering gewoon eens een aantal moppen in gooien. Wat had u gedacht van elf, om in de sfeer te blijven? 
Kent u die mop al van die bijna 32 miljoen kostende ovale racebaan van vier kilometer voor Indy Carraces met tribunes voor honderdduizend toeschouwers die op initiatief van de Venrayse ondernemer Harry Maessen in Park De Peelbergen zou komen? Ze kwam niet!
Kent u die mop al van dat Chinapark met zevenhonderd arbeidsplaatsen, jaarlijks een miljoen bezoekers en 75 miljoen investeringskosten dat in Park De Peelbergen zou komen, zoals burgemeester Léon Frissen van Horst aan de Maas op 26 augustus 2003 bekendmaakte? Het kwam niet!
Kent u die mop al van die attractie ‘in de orde van grootte van het Chinapark’ die in Park De Peelbergen zou komen en waarover tussen 2004 en 2008 werd onderhandeld? Ze kwam niet!
Kent u die mop al van dat tempo dat in 2007 in de ontwikkeling van Park De Peelbergen zou komen na negen jaren van stagnatie? Het kwam niet!
Kent u die mop al van die grote borden die bij de toegangswegen naar Park De Peelbergen zouden komen? Ze kwamen niet!
Kent u die mop al van die eigen website voor Park De Peelbergen die ook voor buitenlanders leesbaar moest zijn? Ze kwam niet!
Kent u die mop al van dat attractiepark voor senioren dat in Park De Peelbergen zou komen? Het kwam niet!
Kent u die mop al van die Herberg De Troost – een hotel dat ruimte moest bieden aan 250 tot 500 gasten – die in Park De Peelbergen zou komen? Hij kwam niet! 
Kent u die mop al van dat tussen de twee en vijftien miljard euro kostende Grand Canyonpark met een omvang van acht keer De Efteling dat in Park De Peelbergen zou komen? Het kwam niet!
Kent u die mop al van dat internationale hippisch centrum dat naar Park De Peelbergen zou komen en waarmee een investering van ruim honderd miljoen euro gemoeid zou zijn en waardoor duizenden banen gecreëerd zouden worden? Het kwam niet!
Kent u die mop al van die tien luchtkastelen die naar Park De Peelbergen zouden komen? Ze kwamen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten