maandag 11 maart 2013

Klein mysterie 430 – Voetbalplaatjes (2)

Het stukje over de Wittenhorstvoetbalplaatjes sloot ik vorige week af met de mededeling dat ik er vermoedelijk pas na een eurootje of vijfhonderd aan boodschappen bij de Plus achter zou zijn of mijn voetballende neefje is afgebeeld op plaatje nummer 127 dan wel nummer 128. Intussen mag u van dat bedrag minimaal een eurootje of vijf aftrekken. Vrijdag maakte Plus namelijk bekend dat ‘naar aanleiding van reacties van klanten’ is besloten de plaatjes in het vervolg gratis weg te geven bij elke tien euro aan boodschappen. Dit terwijl je aanvankelijk een dubbeltje diende bij te lappen voor een zakje voetbalplaatjes bij elke tien euro aan boodschappen.
Gunstig dus voor de klant en nog gunstiger voor de voetbalplaatjesverzamelaar, want gegarandeerd dat er nu gigantisch veel meer plaatjes in omloop komen.
Resteert de vraag hoe gunstig deze ontwikkeling voor Wittenhorst is. Plus verzekerde ons in een eerder stadium dat de opbrengst van de actie volledig naar Wittenhorst gaat. Maar wat is de opbrengst? Ik leefde in de veronderstelling dat al die dubbeltjes per zakje ten goede zouden komen aan Wittenhorst. Maar die inkomstenbron is inmiddels dus opgedroogd, zodat het geld ergens anders vandaan moet komen. Uit de los verkrijgbare zakjes voetbalplaatjes à vijftig cent? Of uit een percentage van de extra omzet die wordt gegenereerd met de plaatjesactie? Met andere woorden: moet ik meer boodschappen doen of moet ik meer voetbalplaatjes kopen om Wittenhorst te steunen?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten