maandag 13 januari 2014

Klein mysterie 518 – CDA (2)

Er zijn van die ogenblikken dat je je afvraagt waarom er nog mensen zijn die níet op het CDA stemmen. Donderdag deed zich weer eens zo’n moment voor. Hallo Horst aan de Maas plofte op de deurmat. De in deze tijden altijd goed gevulde politiekepartijenpagina van het wakkere weekblad bevatte ook een bijdrage van Annemie Craenmehr-Hesen, gemeenteraadslid voor het CDA.
Annemie zet in haar bijdrage in welgeteld 333 woorden het zegenrijke werk op een rijtje dat het CDA de afgelopen vier jaar in de gemeente Horst aan de Maas heeft verricht. Achttien resultaten somt ze op die het CDA deze raadsperiode heeft bereikt. Van Hof te Berkel tot het Gezondheidsplein in Meerlo en van het opstarten van woningbouwprojecten tot de beveiliging van de Maas. Allemaal te danken aan het CDA.
De boodschap is duidelijk: zonder het CDA zouden we hier met z’n allen nog in de donkere middeleeuwen vertoeven, gehuld in berenvellen, bivakkerend in tochtige plaggenhutten, gewapend met pijl en boog op jacht naar een karige maaltijd in de ons omringende zompige moerassen, ’s avonds onze misère wegdrinkend met een brouwsel van dubieuze samenstelling. Maar dankzij de weldaden die het CDA over ons heeft uitgestort liggen deze ellendige tijden gelukkig achter ons.
Het zal de spreekwoordelijke bescheidenheid van het CDA en CDA’ers zijn die Annemie heeft doen besluiten van de eindeloze reeks zegeningen die het CDA onze mooie gemeente de afgelopen vier jaar heeft gebracht, er slechts achttien te noemen. Die bescheidenheid valt uiteraard te waarderen. Toch wil Horst-sweet-Horst niet nalaten aan het rijtje van Annemie nog acht heldendaden toe te voegen waarop het CDA beslist trots mag zijn:
- het levend houden van de droom van het Nieuw Gemengd Bedrijf, tegen alle maatschappelijke weerstand in;
het bevorderen van de leefbaarheid in Grubbenvorst en Sevenum door de sluiting van de bibliotheken ter plaatse;
de belangrijke inhaalslag die is gemaakt in de zaligverklaring van Jan Nabben;
- het bevorderen van de leefbaarheid in Horst door de sluiting van zwembad De Berkel in overweging te nemen;
- de richtingwijzende impuls voor de verdere verrommeling van het buitengebied met de vestiging Van Dijck Groenteproducties BV aan de Midden Peelweg;
- de efficiencywinst die is behaald door de verantwoordelijk wethouder op eigen gezag kunstwerken voor de gemeenschap te laten aankopen;
- de metamorfose van het centrum van Horst in een decor voor parkeerplaatsen;
-  de belangrijke inhaalslag die is gemaakt in de heiligverklaring van Interchalet.
Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten van 1939 behaalde de RKSP (de voorganger van het CDA) in het huidige Horst aan de Maas 7274 van de 7453 uitgebrachte stemmen (klik op de afbeelding om haar te vergroten). Een score van net geen 98 procent. Met bovenstaande in het achterhoofd moet niemand vreemd opkijken als dit percentage bij de komende verkiezingen wordt overtroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten