maandag 12 mei 2014

Actualisatie – Aspergesadresjes

Terugkomend op de top 5 van Horster aspergesadresjes van vorige week:
1. Me de afgelopen week tegoed kunnen doen aan karrenvrachten (gratis) asperges, dus in die zin heeft het stukje z’n uitwerking bepaald niet gemist en kunnen we zonder enig voorbehoud spreken van een geslaagde missie.

2. In een reactie op Facebook schreef Mart van den Munckhof dat hij de Spargelvariant miste.  Die miste Horst-sweet-Horst zelf ook. Over het hoofd gezien? Beslist mogelijk, Horst-sweet-Horst pretendeert niet alle Horster aspergesadresjes te kennen. Of is de Spargelvariant over z’n hoogtepunt heen? Misschien zelfs met uitsterven bedreigd?
Horst-sweet-Horst houdt zich aanbevolen voor tips over locaties waar Spargelbordjes nog in het wild te zien zijn.

3. Wordt het door het asperge/asperges-probleem veroorzaakte psychisch leed niet gruwelijk onderschat?
Asperge/asperges-aarzelaars ontwikkelen zich vaak tot gespleten persoonlijkheden, met alle nare gevolgen van dien, voor henzelf en voor de samenleving. Omdat dit geen probleem is waarmee je graag te koop loopt, valt het wellicht te overwegen over te gaan tot oprichting van de AAAAA (Anonieme Asperge/Asperges-Aarzelaars Associatie).
Persoonlijk houd ik me in dezen wijselijk op de vlakte, waarmee niet gezegd is dat de deskundige die voor eens en voor altijd een einde kan maken aan het asperge/asperges-probleem bij mij geen gehoor vindt.

4. Bij de samenstelling van de top 5 van Horster aspergesadresjes schandelijk over het hoofd gezien: Het Aardbeienland! Afgaande op het aanprijzingsbord heeft dat zelfs best lekkere asperges:
Was een geheide kandidaat voor een topnotering geweest. En ga er gerust van uit dat Het Aardbeienland met dit bord het wereldrecord e’s-met-accent-aigu-op-aspergesaanprijzingsborden ruimschoots heeft verbeterd. Naar verwachting zal het voorlopig ook wel niet uit de recordboeken worden verdreven.
À propos Het Aardbeienland: aldaar deze week tot tweemaal toe aardbeien aangeschaft van een ras dat warempel kan concurreren met de lambada: senga sengana. Een goeie naam is het halve werk en de senga sengana is dan ook een aardbei met de smaak van vroeger. Misschien nog wel zoeter dan de lambada, maar ook minstens even kummelik. Daardoor zul je ’m in de supermarkt niet aantreffen, dus op naar Het Aardbeienland! (Mag ik er vanuit gaan dat dit voldoende is voor een week met karrenvrachten (gratis) senga sengana’s?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten