maandag 12 mei 2014

Top 5 – Horster tweetbundelkandidaten

Jan-Dirk van der Burg geniet in Horst aan de Maas vooral bekendheid vanwege olifantenpaadjes en meer in het bijzonder zijn optreden op 22 september 2011 tijdens de Eerste Horster Olifantenpaadjesavond (ex aequo met de Eerste Horster Garageboxavond op de eerste plaats in mijn top 5 van gedenkwaardige donderdagavonden van de afgelopen tien jaar).
Het mooie van Jan-Dirk is dat hij niet is blijven hangen in de olifantenpaadjes, maar zichzelf steeds weet te vernieuwen. Dit heeft de afgelopen jaren bijvoorbeeld geleid tot een boekachtig ding met een onmogelijk formaat over de Iraanse censuur op de voor Iran-correspondent Thomas Erdbrink bestemde Nederlandse kranten
en een boek over in Nederland naar Nelson Mandela vernoemde straten, wegen, pleinen, lanen, paden, bruggen, scholen et cetera.
 Op het moment maakt Jan-Dirk furore met Tweetbundels. Wat dat nu weer zijn? Zelf definieert hij het begrip als volgt: ‘Een Tweetbundel is een verzameling analoge retweets, een geboekstaafde extractie van één Twitteraccount. Een nieuw podium voor waardevolle tweets die verloren dreigen te gaan in de krochten van het internet. Na het analyseren, ordenen en selecteren wordt het materiaal teruggebracht in een logische narratieve volgorde dat resulteert in een papieren manifestatie van een eigenbepaald zelfbeeld. Een ongeautoriseerde autobiografische bloemlezing van een afzonderlijk Twitteraccount.’
In De Morgen voegde hij daar afgelopen week nog aan toe: ‘Mijn Tweetbundels zijn een biografische weerslag van wat iemand op Twitter geuit heeft over zichzelf. De ijdelheid die daarbij komt kijken, vind ik bijna ontroerend.’ Tot op heden zijn twee Tweetbundels verschenen: de eerste over Parool-hoofdredacteur Barbara van Beukering en de tweede over voetbaltrainer- en analist Aad de Mos. Woensdag verschijnt de volgende. Overigens zijn Tweetbundels niet te koop: op verzoek leest Jan-Dirk van der Burg ze voor op locatie en daarnaast is het mogelijk ze in bruikleen te krijgen.
In De Morgen liet Jan-Dirk afgelopen week weten nog op zoek te zijn naar ‘interessante profielen’. Omdat Jan-Dirk niet de eerste de beste is, is Horst-sweet-Horst graag bereid hem van advies te dienen. Dus daar komt ie, speciaal voor Jan-Dirk, de Horst-sweet-Horst top 5 van Horster tweetbundelkandidaten:

5. Renée van Wegberg https://twitter.com/reneevanwegberg
Starlet, liaison tussen Horst en het societygebeuren in het verre westen.

4. Thijs Coppus https://twitter.com/coppus
Heeft sinds het vertrek van Leon Litjens iets van z’n twitterelan verloren. Z’n haat-liefdeverhouding met de NS (klik hier) heeft ertoe geleid dat ie nu rijlessen aan het nemen is.

Een tweetkarakter dat zich ontwikkelt: van vurig verspreider van het Twittergeloof tot sporadisch twitteraar en van vurig verspreider van het Ajaxgeloof tot gefrustreerd (gedwongen) thuisblijver.

2. Elly Michiels-Fleuren https://twitter.com/elly_emf38
Varkensboerin die van haar hart geen moordkuil maakt. Deelt alles. Met de hele wereld.

1. Annemie Craenmehr-Hesen https://twitter.com/acraenmehr
Ook wel bekend als CDAnnemie. Of het nu gaat om Lourdesbedevaarten of een brunchmodeshow van Jansen-Noy bij De Golfhorst: Annemie is er niet alleen bij, ze doet nog mee ook!

1 opmerking:

  1. Twitter is nog erger dan Facebook! Wie boeit het dat er vergadering van de vrouwenbond is? Degenen die het aangaat zijn op de hoogte en de rest hoeft dat toch niet te weten?

    BeantwoordenVerwijderen