maandag 22 december 2014

Top 5 – Horster boodschapervaringen

Boodschappen doen blijft een van de hoogtepunten uit het menselijk bestaan. De Horst-sweet-Horst top 5 van Horster boodschapervaringen van het afgelopen jaar (die Facebooklezers mogelijk soms bekend zal voorkomen):

5. 27 november 2014
Zolang Lidl zijn beloftes niet nakomt (‘Drie in de rij – kassa erbij’), crosst Horst-sweet-Horst bij bezoekjes aan het plaatselijke filiaal voor straf met een Plus-winkelkarretje door de winkel. #volkomennuttelozedaadvanverzetmaarjemoettochwat

4. 14 december 2013
Bij de HEMA. Eén lange rij voor twee geopende kassa’s. Mooi systeem: iedereen op z’n beurt, in de verkeerde rij staan is er hier niet bij. Toch is er altijd wel een 60+-vrouw die de zaak verziekt. Meestal wordt onwetendheid geacteerd (‘Oh, gaat dat hier zo?’). De 60+-vrouw van vanmorgen deed het anders. Aangesproken op haar voorkruipgedrag – niet door mij, daarvoor ontbeer ik de benodigde assertiviteit – koos ze frontaal de aanval: ‘Waarom achter in de rij aansluiten als hiervoor ook plaats is?’

3. 28 november 2013
‘Ik zie ál blie daat ik af en toe nao dörrep kán schoddere’, zei de ene bejaarde vrouw tegen de andere in de rij wachtenden voor de kassa van de plaatselijke HEMA. Mijn dag kon niet meer stuk. Schoddere. Ik geloof niet dat ik het woord ooit eerder had gehoord, maar uit de context viel onmiddellijk op te maken wat het betekent. Het kan bijna niet anders of er bestaat ook een zelfstandig naamwoord dat ervan is afgeleid. ‘Kiek, doa lüept daat vrommes wer. Daat is meej toch en schodder.’ Machtig.

2. 17 juli 2014
‘Twee kilo graag.’
‘Hebt u geen bakjes bij u?’
‘Bakjes? Nee.’
‘Nou, nou.’
‘Mevrouw, ik héb helemaal geen bakjes.’
‘Ja, ja …’
‘…’

(Waarom bedenk ik, sukkel, me dan altijd pas tien minuten later dat ik na dat ‘Ja, ja …’ had moeten zeggen: ‘Weet u wat u doet, mevrouw? Stop die bessen maar lekker in uw reet. En duw die bakjes d’r maar achteraan. En dit is na al die jaren en na al die honderden kilo’s de laatste keer dat u me hier hebt gezien.’)

1. 4 december 2014
Vaker dan strikt gezien noodzakelijk verkeert Horst-sweet-Horst dezer dagen bij het plaatselijke filiaal van Action. Dat wordt momenteel namelijk vooral bevolkt door bloeddorstigen van het type ‘mocht er godbetert een ellendeling in deze winkel rondlopen die het gore lef heeft voor te kruipen dan verslind ik ’m. Met huid en haar. Nu. Hier.’ Gelukkig is er altijd wel een dombo die de dreigende sfeer niet aanvoelt en het erop waagt. Waarop de roedel hyena’s zijn weerloze prooi bespringt en zijn bloederige werk doet. Ramptoeristisch gezien bevredigd maar desondanks een tikkeltje beschaamd gaat Horst-sweet-Horst vervolgens zijns weegs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten