maandag 9 februari 2015

Top 5 – Fonteindeuntjes

Bericht van afgelopen maandag op de website van Streekomroep Reindonk:
‘Eind februari gaat de fontein op het Lambertusplein in Horst weer volop doen waarvoor ze is aangelegd: spuiten in alle kleuren vergezeld van passende en aansprekende muziek. Daarnaast worden de komende weken de lantaarnpalen met luidsprekers geplaatst zodat dan ook de muziek direct en duidelijk te horen zal zijn.’
Zo ontpopt die fontein zich geleidelijk tot een veelkoppig monster. Alsof twee keer per jaar kermis nog niet genoeg is.
Twee nummers zijn al gearrangeerd op kosten van de gemeente, voor tien andere is nog plaats. Kosten per nummer: vijfhonderd euro. Wie die gaat ophoesten, is nog onduidelijk. Jan Nabben, voorzitter van het Horster Centrummanagement, vorige week maandag op de website van Reindonk (klik hier): ‘De gemeente heeft financiële ruime voor nog eens 10 liedjes.’ Foutje blijkbaar, want drie dagen later heette het op diezelfde website (klik hier): ‘Jan Nabben van het Centrummanagement laat weten dat het nog niet duidelijk is hoe de tien liedjes gefinancierd worden, maar dat hier naar gezocht wordt.
Hoe het ook zij, inwoners mogen meebeslissen over de tien nieuwe nummers. Tot 15 februari kunnen wensen worden doorgegeven. Hoe en aan wie staat helaas nergens vermeld, maar ik neem aan dat een e-mail naar het Centrummanagement (info@horst-centrum.nl) volstaat. Of het meeste-stemmen-gelden-principe wordt toegepast staat helaas evenmin ergens vermeld (niet eens of überhaupt een principe wordt toegepast), maar je mag hopen dat een massale voorkeur voor een of meerdere nummers niet zal worden genegeerd. Vandaar dat ik u bij dezen wil oproepen in groten getale te kiezen voor een of meerdere nummers uit de Horst-sweet-Horst top 5 van fonteindeuntjes en vervolgens het Centrummanagement te bestoken met e-mails waarin u die voorkeur kenbaar maakt. Komt-ie, de Horst-sweet-Horst top 5 van fonteindeuntjes:

5. Johann Sebastian Bach – Arioso BWV 156
Link met de kerk, maar misschien nog iets te veel kermis.

4. Eric Satie – Gnossienne No. 1, uitgevoerd door Reinbert de Leeuw
Huiveringwekkend mooi, maar misschien toch nog iets te veel kermis.

3. Alvin Lucier – Music On A Long Thin Wire
Prachtig en intrigerend, maar misschien toch nog iets te veel kermis.

2. The Best of Marcel Marceau
Komt in de buurt, maar door die laatste negen seconden toch nog net iets te veel kermis.

1. John Cage - 4'33"
Vergeet die vorige vier alstublieft en bombardeer het Centrummanagement (nogmaals: info@horst-centrum.nl) met e-mails waarin u 4'33" van John Cage eist en dreigt met allerlei verschrikkelijks mocht die eis niet worden ingewilligd. 4 minuten en 33 seconden stilte als compensatie voor alle kermis kan toch niet teveel gevraagd zijn? (En wee degene die nu gaat beweren dat The Sounds of Silence van Simon & Garfunkel toch ook een mooi alternatief is.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten