dinsdag 28 april 2015

Ingezonden – Het grote zwijgen over de Kasteelboerderij

Jan Duijf (Kloosterstraat Horst) doet wederom van zich spreken: opnieuw een ingezonden bijdrage en opnieuw over de Kasteelboerderij. En nogmaals: ook anderen mogen hun stem laten horen. Overigens heb ik alle ingezonden bijdragen van Jan in de afgelopen jaren nu in de rechterkolom samengebracht onder het kopje Ingezonden bijdragen van Jan Duijf (Kloosterstraat).

Het grote zwijgen over de Kasteelboerderij

Het feit dat de gemeente haar belofte (klik hier) niet gestand doet om afgelopen week klare wijn te schenken over de gang van zaken rond de Kasteelboerderij, kan er op duiden dat er eerst plooien moeten worden gladgestreken. Het is blijkbaar niet eenvoudig om de zaak klip en klaar over het voetlicht te brengen. De vraag naar het hoe en waarom wordt dringender. Hoe is het gesteld met de kwaliteit van de openbaarheid van bestuur in onze gemeente?
Laten we elkaar geen mietje noemen: er is nauwelijks een gemeente in deze wereld te vinden waar geen vriendjespolitiek plaatsvindt of leden van een politieke of belangengroepering niet ‘intensief samenwerken’ om zaken in hun zin voor elkaar te krijgen. In Horst aan de Maas is dat niet anders. Zijn er in het geval van de Kasteelboerderij  grenzen overschreden? Het begint er steeds sterker op te lijken.

Vooralsnog is geen enkele van de 27 vragen (klik hier) van Wim Moorman beantwoord. 

Jan Duijf, Kloosterstraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten