maandag 25 april 2016

Top 5 – Onder geen beding te verwijderen Horster paaltjes

‘Het Horst aan de Maas van de toekomst streeft naar een effectieve en efficiënte inrichting van de openbare ruimte. In 2013 zijn al ruim 1000 overbodige verkeersborden verwijderd. In onze gemeente staan ook veel overbodige paaltjes. Deze paaltjes zijn in verschillende maten en kleuren dominant aanwezig. Onze buitendienst gaat vanaf deze week van start met het verwijderen van overbodige paaltjes. In eerste instantie worden alleen paaltjes verwijderd binnen de bebouwde kom in Horst. In een later stadium komen de overige kernen binnen onze gemeente aan de beurt.’
Wat jammer dat Horst aan de Maas het, getuige dit bericht op de gemeentelijke website (klik ook hier), nodig vindt paal en perk te stellen aan de ongekende diversiteit aan paaltjes in de openbare ruimte. Die vele duizenden paaltjes in alle mogelijke variëteiten zijn juist een sieraad voor Horst aan de Maas. De rigoureuze paalkaalslag zal het aanzien van deze gemeente voor lange tijd ernstig aantasten. Nu nog niet alle paaltjes het loodje hebben gelegd, wil Horst-sweet-Horst op het nippertje graag pleiten voor het behoud van de meest markante Horster paaltjes. Vandaar de Horst-sweet-Horst top 5 van onder geen beding te verwijderen Horster paaltjes. Komt-ie:

5. Paaltjes die de passant even prikkelen tot nadenken over het antwoord op de vraag welk bord er ooit aan was bevestigd, zoals dit paaltje aan Stuksbeemden.

4. Paaltjes die bungelen aan een ijzerdraadje, zoals dit paaltje op het Smidseplein.

3. Paaltjes die als een paal boven water staan, zoals dit paaltje in de Kabroeksebeek tussen Middelijk en Vijverlaan.

2. Paaltjes die nog zitten te wachten op een Horst-sweet-Horst-onderzoek naar hun functie en betekenis, zoals dit paaltje aan de Venrayseweg.

1. Paaltjes die herinneren aan niet meer bestaande roemruchte jongerencentra voor de alternatieve jeugd in Horst en omgeving, zoals dit paaltje aan de Molenstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten