zaterdag 21 oktober 2017

Top 5 – Braakplakkaten hedenmorgen waargenomen in het Horster centrum

Teleurstelling over het aanstaande vertrek van onze zo geliefde burgemeester? Woede over het aanbrengen van een zebrapad op het Sint-Lambertusplein? Ontgoocheling over het naderende einde van de herfstvakantie? Protest tegen het uitblijven van openbare toiletten? Verontwaardiging over het afhaken van actiecomité ‘t Zwembad mót bliève bij de besprekingen over een nieuw Horster zwembad? Frustratie over het afserveren van Raymond Knops? Verbolgenheid over het feit dat er dit jaar geen Horster Oktoberfest is?


Of zou het een combinatie van deze (en mogelijk andere factoren) zijn geweest die Horst de afgelopen nacht zo extreem hevig en massaal heeft doen vomeren / overgeven / kotsen / braken (svp doorhalen wat niet in uw vocabulaire past)? Zelfs de onoplettende voorbijganger kan het niet zijn ontgaan: het centrum van Horst lag vanochtend bezaaid met braaksel. Horst-sweet-Horst liep er niet aan voorbij, draaide er niet omheen, maar ging erboven hangen. En dat allemaal om u een lol te doen en u slechts enkele uren later al te kunnen verblijden met de exclusieve Horst-sweet-Horst top 5 van braakplakkaten hedenmorgen waargenomen in het Horster centrum. Komt ie:

5.

Aangetroffen bij een niet nader te noemen Chinees-Indisch restaurant in het centrum van Horst. Waarmee ik niets wil suggereren.

4.

Eveneens aangetroffen bij een niet nader te noemen Chinees-Indisch restaurant in het centrum van Horst. Waarmee ik eveneens niets wil suggereren.

3.

Het aan voelen komen en dan toch nog de tegenwoordigheid van geest hebben om jezelf naar het ZOPO-monument te slepen en daar een passend eerbetoon te brengen aan het roemruchte jongerencentrum van weleer. Lintje voor deze anonieme braakengel (©Eric Caspers)!

2.

De eruptie van de Vesuvius verbleekt bij wat hier moet zijn gebeurd. Tot op (handgemeten) 1,93 meter van het episch centrum van deze uitbarsting trof ik nog braakselspatten aan.

1.

Deze overgever heeft nog net op tijd de estheet in zichzelf weten wakker te kussen. Fantastisch werkstukje dat op formidabele wijze één is weten te worden met zijn omgeving en er een organisch onderdeel van is geworden.


Als dit er érgens uit moest, dan hier en nergens anders. Perfect op z’n plaats. 

2 opmerkingen:

  1. De laatste 2 zijn geloof ik pompoenen die stukgetrapt zijn. Bijna alle Horster ondernemers hadden/hebben immers een setje pompoenen voor de deur staan en ik vrees dat een enkeling vergeten is om ze naar binnen te halen bij het sluiten van de zaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Wim
    Graag willen we je van harte uitnodigen voor de presentatie van het nieuwe Horster woordenboek "Intreentofhiël" en de dichtbundel gebaseerd op 35 waargebeurde verhalen uit vervlogen tijden. Aanstaande vrijdag om 20.00 uur bij Liesbeth. Er wordt voorgedragen uit de nieuwe publicaties en gezongen in het dialect. Het boek is vanaf vrijdag te koop op verkooppunten in Horst maar ook gewoon via bol.com en de website van amczengers.nl

    BeantwoordenVerwijderen