zondag 28 januari 2018

Intermezzo – Nog 10 boodschappenbriefjes

Gedichtendag 2018 is voorbij, de Poëzieweek nog niet. Dat bekent dat ik met een gerust hart een vervolg kan geven aan de 10 boodschappenbriefjes van afgelopen donderdag (klik hier). Die ode aan de anonieme dichters die boodschappenbriefjesschrijvers in wezen zijn, leverde namelijk ook nog prachtig restmateriaal op dat het aanhoren méér dan waard is.


Wat is het geval? Ik zond tien inwoners van Horst aan de Maas elk drie in deze gemeente opgeraapte boodschappenbriefjes toe, vroeg hen een keuze te maken voor één van die drie briefjes en dat voor te dragen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar zeven van de tien volstonden niet met de voordracht van één briefje, nee, ze droegen er twee of zelfs alle drie voor. Het zou eeuwig zonde zijn die extra voordrachten niet te publiceren. Dus hierbij nóg tien boodschappenbriefjes, waarvan zelfs twee gezongen! Wederom: kijk, lees, luister en geniet (klik op het pijltje om de film te starten):


Met onuitsprekelijke dank aan: Helmie van de Riet, Uta Halbreiter, Jeu van Helden, Jan Philipsen, Malgorzata Rzymyszkiewicz, Teun Verbeek en Véronique Jakobs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten