dinsdag 17 juli 2018

Intermezzo – Een egel op het spoor


Hoe het had kunnen gaan

Wachtend op station Horst-Sevenum op de vertraagde intercity van 6.46 uur van Eindhoven richting Venlo zie ik ineens een egel aan de binnenkant van de spoorrails lopen. Ik aarzel geen moment, spring het spoor op, grijp de egel bij z’n stekels en weet met een snoekduik op het nippertje te voorkomen dat egel en ik worden verpletterd door de vertraagde intercity. Drie weken later krijg ik een koninklijke onderscheiding.

of zo:

Wachtend op station Horst-Sevenum op de vertraagde intercity van 6.46 uur van Eindhoven richting Venlo zie ik ineens een egel aan de binnenkant van de spoorrails lopen. Besluiteloosheid neemt weer eens bezit van me: moet ik mijn leven in de waagschaal stellen voor een egel? Doen? Niet doen? M’n aarzeling wordt de egel fataal, een kleverige donkerrode massa is al wat van ‘m rest nadat de vertraagde intercity tot stilstand is gekomen.

of zo:

Wachtend op station Horst-Sevenum op de vertraagde intercity van 6.46 uur van Eindhoven richting Venlo zie ik ineens een egel aan de binnenkant van de spoorrails lopen. Geen denken aan dat ik m’n leven in de waagschaal stel voor een egel. In de hoop dat het soelaas biedt, begin ik wel keihard te schreeuwen en op de grond te stampen. En ziedaar: binnen de kortste keren wipt de egel over de spoorrails heen om in het struikgewas te verdwijnen. Medewachtenden die geen egel hebben gezien kijken me glazig aan.

of zo:

Wachtend op station Horst-Sevenum op de vertraagde intercity van 6.46 uur van Eindhoven richting Venlo zie ik ineens een egel aan de binnenkant van de spoorrails lopen. Gelaten wacht ik af op wat komen gaat. Als de vertraagde intercity de egel tot op tien meter is genaderd, rolt hij zich op (de egel – niet de trein). Benieuwd naar het resultaat van deze actie, besluit ik de vertraagde intercity aan me voorbij te laten gaan. Zal de egel zich weer ontrollen nadat de trein opnieuw koers heeft gezet richting Venlo? Nee dus. Schuldgevoelens bekruipen me.

of zo:

Wachtend op station Horst-Sevenum op de vertraagde intercity van 6.46 uur van Eindhoven richting Venlo zie ik ineens een egel aan de binnenkant van de spoorrails lopen. De sadist in me fleurt op. Dit buitenkansje om live de executie van een egel te beleven, laat ik me niet ontglippen! Spanning en sensatie op station Horst-Sevenum! De machinist van de vertraagde intercity denkt er helaas anders over en weet de trein op tien centimeter van de egel tot stilstand te brengen.


Hoe het ging

Wachtend op station Horst-Sevenum op de vertraagde intercity van 6.46 uur van Eindhoven richting Venlo zie ik ineens een egel aan de binnenkant van de spoorrails lopen. Ik pak m’n camera om de bewegingen van de egel vast te leggen. Ben ik dan bevreesd om zijn lot? Niet in het minst! Egel heeft namelijk spoor 3 uitgezocht voor z’n ochtendwandeling. Spoor 3, dat al jarenlang niet meer in gebruik is. Een van de filmpjes die ik van het tafereel maak, plaats ik ’s avonds op Facebook (klik hier). Dat roept bij sommige verontruste lezers vragen op over de egel en mijn heldhaftigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten