woensdag 30 januari 2019

Top 5 – Afgedekte voorruiten van Horster auto’s

Wat dezer dagen ook welig tiert – altijd leuk om die uitdrukking erin te kunnen gooien – is het afdekken van voorruiten van auto’s. Dit ter voorkoming van ijsvorming. Blijkbaar is niet iedereen even gevoelig voor de romantiek van het krabben met zo’n ijskrabbertje dat nooit scherp genoeg is en nooit alles raakt.


Afdekken dus. Huidige trends in voorruitafdekland zijn de voorruitfolie en de anti-ijsdeken. Voorruitfolie is lastiger te bevestigen en daardoor windgevoeliger. De anti-ijsdeken is duurder maar biedt meer afdekgemak dan voorruitfolie.


Hedenochtend uitgevoerd diepgaand onderzoek heeft me geleerd dat Jan Splinter in Horst overwegend door de winter komt met voorruitfolie. Daarbij dient opgemerkt dat het onderzoek bij daglicht werd verricht. Dit is mogelijk van invloed op de uitkomsten: niet geheel uit te sluiten valt dat anti-ijsdekengebruikers vroegopstaanders zijn en op het moment van onderzoek al onderweg waren naar hun plaats van bestemming, terwijl voorruitfolie-adepten misschien juist uitslapers zijn. Binnenkort uit te voeren nachtelijk onderzoek zal hierover duidelijkheid moeten verschaffen.  


Voor nu alvast de exclusieve Horst-sweet-Horst top 5 van afgedekte voorruiten van Horster auto’s, met zowel voor beginnende als gevorderde voorruitafdekkers enkele handige do’s en dont’s. Komt ie:

5. Vinkenstraat


Het gebruik van voorruitafdekmiddelen met een afbeelding van ijsberen in de sneeuw valt uitsluitend te tolereren als er sneeuw ligt.

4. Hof te Berkel


Dat bedoelen we nou met de windgevoeligheid van voorruitfolie: afgelopen nacht waaide het niet of nauwelijks en toch hangt de folie scheef.

3. Jan van Eechoudstraat


Geheel witte voorruitafdekmiddelen zijn gezien het kleurcontrast vooral aan te raden bij het ontbreken van sneeuw. Zij het niet bij witte of grijze auto’s.  

2. Prinses Beatrixstraat


Met de aloude deken is natuurlijk ook niets mis. En al helemaal niet als de deken ook nog is voorzien van een appetijtelijk kleurenpatroon.

1. Schansstraat


Karton! Zo simpel kan het dus ook zijn. Spotgoedkoop en windgevoeligheid ondervangen door ruitenwissers. Wel enige vraagtekens bij de duurzaamheid in geval van neerslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten