donderdag 29 juli 2021

Top 5 – Meterikse groeten aan de lezer

‘Geachte’?
‘Beste’?
‘Dag’?
‘Lieve’?
Of toch maar gewoon ‘Heej, ouwe rukker’?

De aanhef. Niet onbelangrijk. Hij kan je leven veranderen, verpesten, vergemakkelijken, verbeteren. Hoofdbrekens dus, oneindig de ene optie tegen de andere afwegen en uiteindelijk natuurlijk toch de verkeerde keus maken. Zelf iemand van het type als-ik-de-aanhef-maar-eenmaal-heb-dan-volgt-de-rest-vanzelf. Bij anderen is het net andersom: aanhef-binnen-de-kortste-keren-gepiept-daarna-writer’s-block-zonder-weerga. Op het plein achter de kerk in Meterik heeft zich nu een representant van dit laatstgenoemde type gemanifesteerd.


Hij of zij bedient zich van een vrij algemeen als ‘verouderd’ bestempelde variant op bovengenoemde keuzemogelijkheden: L.S. Lectori salutem, Latijn voor ‘groet aan de lezer’. Blij verheugd te constateren dat iemand L.S. heeft afgestoft, al is het dan zonder puntjes. Ook goed om te zien dat hij of zij het niet bij één openbare mededeling wil laten. Duidelijk is wel dat hij of zij zijn of haar richting nog moet bepalen. Ook na meer dan een week is dat nog niet gelukt.

We blijven het in de gaten houden. Nu het nog niet zover is: de Horst-sweet-Horst top 5 van Meterikse groeten aan de lezer. Komt ie:

5.

4.

3.

2.
   

1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten