maandag 3 januari 2011

Ingezonden – Aftrap

Nieuw jaar, nieuwe rubriek!Jan Timmermans beklaagt zich er in z’n reactie op het stukje over Hof te Berkel over dat Horst aan de Maas met het verdwijnen van De Echo van Horst geen medium meer heeft voor ingezonden bijdragen. Nu is dat niet helemaal waar – Hallo Horst aan de Maas en Dagblad De Limburger publiceren bijvoorbeeld regelmatig ingezonden brieven – maar waarom zou Horst-sweet-Horst dat gat niet gewoon opvullen en ingezonden brievenschrijvers (dan wel ingezonden e-mailverstuurders) een podium bieden? Want als er iets niet goed uit de verf komt bij Horst-sweet-Horst dan is het wel het debat. Hoe goed ik ook m’n best doe om te provoceren, het lukt slechts zelden mensen te verlokken tot een inhoudelijke reactie. Het lijkt hier warempel wel de gemeenteraadsvergadering: echte discussie ontbreekt. En dat is jammer. Discussie scherpt de geest, dwingt je om met argumenten te komen, brengt je misschien wel tot andere inzichten.

Laat daarom maar komen, dat pleidooi tegen een skatebaan, dat gefundeerde betoog vóór hoogbouw in het centrum van Grubbenvorst, dat mini-essay over de teloorgang van de Horster trottoirband, die verhandeling die overtuigend aantoont dat de redenering van Horst-sweet-Horst de prullenbak in kan.Spelregels? Maximaal vijfhonderd woorden, er moet een verband zijn met Horst aan de Maas dan wel Horst-sweet-Horst, geen kwetsende teksten, naamsvermelding verplicht, e-mailadresvermelding alleen indien gewenst.

Mail uw bijdrage naar HorstsweetHorst@gmail.com, ik voeg er eventueel wat foto’s aan toe, haal er indien gewenst en van toepassing taal- en schrijffouten uit, toon u van tevoren hoe het er allemaal uit gaat zien en zorg er uiteindelijk voor dat uw ingezonden bijdrage binnen een week als apart bericht op Horst-sweet-Horst wordt geplaatst.

Dat de discussie maar moge losbarsten! (U een beetje kennende blijft het nu voor eeuwig doodstil. ‘Ik een bijdrage naar Horst-sweet-Horst mailen? Nee, dank je feestelijk. Ik blijf liever in m'n luie stoel zitten.’ Prima. Maar dan later niet bij mij komen mauwen dat u geen eerlijke kans heeft gekregen om uw mening te spuien.)
P.S. Overigens blijft het natuurlijk mogelijk om gewoon, rechtstreeks op de site te reageren op berichten. Wel dient gezegd dat de attentiewaarde van een via HorstsweetHorst@gmail.com ingezonden bijdrage groter is omdat die laatste als een apart bericht wordt geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten