maandag 2 juli 2012

Intermezzo – Twaalfde man (4)

Wilt u a.u.b. ogenblikkelijk stoppen me uw Wunschkandidat als Nieuwe Twaalfde Man kenbaar te maken?
Ja, ik weet dat ik u daartoe vorige week juist had opgeroepen. Er heeft zich echter een ontwikkeling voorgedaan waar ik geen rekening mee had gehouden: de Grote Bondscoach heeft zelf ingegrepen! Waar Hij het lef vandaan haalt mag Joost weten, feit is dat Hij zonder uw oordeel af te wachten al een vervanger heeft aangewezen. De moeite die ik me had getroost om alvast een voorselectie van tien kandidaten te maken, had ik me dus kunnen besparen.
De Grote Bondscoach een beetje kennende laat hij zich namelijk niet meer op andere gedachten brengen. Zijn keuze zou ik zonder meer als ‘behoudend’ willen omschrijven. Geen frisse wind, niet het avontuur durven aan te gaan, weigeren die broodnodige verjonging door te voeren. Wel voortborduren op hetzelfde patroon, het accent op de verdediging leggen, de deur weer voor jaren op slot doen. Lijkt Bert van Marwijk wel.
Welnu, ik zal u niet langer in spanning houden. Dit is ie dan, de Nieuwe Twaalfde Man, aangewezen door de Grote Bondscoach:
En kom me nou niet aanzetten met de opmerking dat de Nieuwe Twaalfde Man de Oude Twaalfde Man is. Kijk maar eens goed en ontdek de verschillen.
De Nieuwe Twaalfde Man heeft een grijze lendendoek, de Oude had een blauwe; de Nieuwe heeft veel grotere tattoos op z’n borst en op z’n rechtervoet; de Nieuwe heeft in tegenstelling tot de Oude z’n lippen gestift; de Nieuwe heeft zich beter gewassen dan de Oude.
Waar moet dit toch allemaal toe leiden? Sta er niet van te kijken als de Grote Bondscoach ons met deze beslissing weer vijftig jaar terugzet in de tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten