maandag 30 juli 2012

Top 5 – Horster mislocaties

Vermoedelijk onder het motto ‘Als de gelovigen mij niet langer opzoeken, zoek ik de gelovigen zelf maar op’, heeft deken De Graaf Woutering zaterdag in Melderslo een kermismis gehouden op de vloer van de botsauto’s. De kerk komt naar je toe! Een even eenvoudig als briljant idee.
Waar en wanneer kunnen we de komende tijd nog meer optredens van de deken verwachten? Alert als altijd heeft Horst-sweet-Horst beslag weten te leggen op de touragenda van de deken. Het zou flauw zijn alles al te verklappen, maar het neusje van de zalm zouden we onze trouwe lezers toch niet willen onthouden. Daarom bij dezen exclusief op Horst-sweet-Horst de top 5 van Horster mislocaties en –data voor het komend jaar:

5. 27 oktober, Boemelweekend te Horst. Onderweg van kroeg naar kroeg zal de deken in de Boemelbus speciale Boemelmissen verzorgen. Hij zal daarbij citeren uit Psalm 126, een pelgrimslied:
Wie in tranen onderweg zijn,
en de buidel draagt met zaad,
heeft een vreugdevolle thuiskomst,
als hij volle schoven draagt. 


4. 19 augustus, Westernweekend Davy Crockett te Meterik. Getooid met een cowboyhoed en omhangen met een sheriffster in plaats van een kruisje zal de deken zijn opwachting maken in de barn. In zijn preek zal hij bijzondere aandacht vragen voor Exodus 21:24: oog om oog, tand om tand.

3. 7 oktober, WK Bokkenollen te Griendtsveen. Gewapend met een dienblad voorzien van brood en wijn zal de deken de mis opdragen, onderwijl het parcours van twaalf hindernissen afleggend.

2. 21 oktober, Toverland te Sevenum. Bij gelegenheid van de opening van de Spinning Coaster, een achtbaan waarbij de karretjes draaien tijdens de rit, zal de deken de beminde gelovigen toespreken vanuit een van de karretjes. Hij zal daarbij niet nalaten te wijzen op de mallemolen die het hedendaagse leven is. 

1. 11 mei, Molen Eendracht Maakt Macht te Meterik. Ter gelegenheid van Nationale Molendag zal de deken zich laten bevestigen aan een van de wieken. Al bungelend zal hij in zijn preek uiteraard refereren aan Deuteronomium 24:6 (‘Men zal de bovenste molensteen niet tot pand nemen, want dan neemt men het leven tot pand’).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten