maandag 30 juli 2012

Klein mysterie 362 – Reclameborden (5)

Bestuurders uit naburige gemeenten beginnen zich nu ook al te bemoeien met de digitale reclamemast bij Interchalet langs de A73.
Vrijdag twitterde de Venrayse wethouder Ike Busser: ‘Net terug uit Venlo. Bij Horst ad Maas op A73 compleet verblind door gigawatts van totempaal Interchalet. Levensgevaarlijk!’ Z’n tweet was speciaal gericht aan burgemeester Kees van Rooij. In reactie op de tweet van Busser deed Karel van Soest, burgemeester van Boxmeer, er nog een schepje bovenop: ‘Kees doe er wat aan! Of liever Watt uit! Ik heb zelfde ervaring als Ike. #HorstaandeMaas verblindend!’
Krijgen tegenstanders van de mast nu ineens steun uit onverwachte hoek? Is dit het begin van een Noord-Limburgse stammenstrijd? Of tenminste een fiks geschil? Laten we het vooral hopen, ik ben altijd te vinden voor een goede bestuurlijke ruzie. Zeker als die gaat over een idiote reclamemast. Maar ik vrees dat we hier met een heel ander fenomeen te maken hebben. Een fenomeen dat ik zou willen scharen onder het kopje ‘bestuurdershumor’. Of nog erger: ‘bestuurlijk dollen’. Want u gelooft toch niet werkelijk dat onze bestuurders hun onderlinge ongenoegens via twitter openbaren? Leer mij onze bestuurders kennen! Als er al conflicten zijn, worden die keurig in achterkamertjes opgelost. 
Mijn vermoeden: op een bestuurlijke borrel bij een Floriadefestiviteit – geloof me, daar wordt wat bestuurlijk afgeborreld – zijn Ike en Karel met Kees in gesprek geraakt. Op enig moment kwam daarbij de reclamemast bij Interchalet aan de orde. Ike en Karel prezen Kees om de Horster voortvarendheid. Digitale reclamemasten, daar kunnen hun gemeenten nog slechts van dromen! Een gevoel van trots onderdrukkend incasseerde Kees de complimenten met de brede grijns waarop hij het patent lijkt te hebben. Om de feestvreugde te verhogen maakte Kees daarna gewag van die paar Horster zeurpieten die vinden dat met de mast de verkeersveiligheid in het gedrang komt. Ike en Karel proestten het uit: die mast gevaarlijk voor het verkeer? Heb je het ooit zo zout gegeten? Lachen, jongen! Waarop ze gedrieën overgingen op een ander gespreksonderwerp.
Toen Ike een uurtje later terugtufte naar z’n geliefde Venray kon ie bij het passeren van het mastje bij Interchalet een glimlach niet onderdrukken. Ter onderstreping van het aangenaam verpozen met Karel en Kees deed hij bovenstaande tweet uitgaan. Ike een tweet? Dan kon Karel natuurlijk niet achterblijven. Elf minuten na Ike slingerde Karel z’n tweet (inclusief woordspeling) de wereld in. Alleen een beetje jammer dat Kees het vervolgens niet afmaakte. Maar wat niet is, kan nog komen. Kom op, Kees, stel ons niet teleur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten