maandag 17 september 2012

Intermezzo – Energie

Net thuis van weer een heerlijke campagnedag. Het zijn drukke dagen maar wat een energie krijg ik van de vele vrijwilligers die we als PvdA hebben. De energie die je daar van krijgt compenseert het gebrek aan slaap. Vooral de paprikasoep, gemaakt van in onze regio gekweekte oranje paprika’s, heeft voor de nodige positieve energie gezorgd voor de rest van de avond.
Zoals de laatste weken wel duidelijk is barst de PvdA van de nieuwe energie en die energie hebben we door het hele land keihard nodig om het Nederland dat we kwijt dreigen te raken terug te krijgen. Met veel van de inwoners hebben we gesprekken gevoerd waarbij een breed scala aan onderwerpen, van arbeidsmigranten tot de Euro en van huisvesting voor jongeren tot vertrouwen in de politiek, de revue zijn gepasseerd. Stuk voor stuk gesprekken die ons energie geven verder te strijden voor een sterker en socialer Nederland. En dan nu voor de vierde nacht op rij weer vijf uurtjes nachtrust pakken. Veel te weinig eigenlijk, maar de energie die je krijgt van die toppers van vrijwilligers compenseert dit tekort meer dan voldoende!
In een opwelling 150 magazines met 150 persoonlijke brieven waarin we de 16 dorpen tour aankondigen in Horst verspreid. Energieoverschot! Om genoeg energie te hebben en om af en toe m’n gedachten op een rij te kunnen zetten breng ik graag de weinige vrij uurtjes door in hardloop of wielertenue en combineer ik het sportieve met het mooie dat Horst aan de Maas te bieden heeft. Geeft weer energie om er vol voor te gaan!
Campagneweekend heeft me redelijk gesloopt. Oplossing: 2 uur verlof en 15 km hardlopen in 1:20. Genoeg energie nu voor vergaderavondje! Om te laten zien hoe we naar bijvoorbeeld de forenzentax kijken hebben de vier Noord-Limburgse PvdA-afdelingen met dik 1000 inwoners gesproken en duidelijk gemaakt dat we de forenzentax zo snel mogelijk terug moeten draaien. Duizend gesprekken die ons nog verder hebben overtuigd van onze zaak en die ons nog meer energie hebben gegeven om de komende 32 uur, en de jaren daarna te blijven knokken voor een eerlijker en socialer Nederland. Heel Nederland nieuwe energie!
30 km hardlopen daags na een intensieve campagne is geen goed idee. Energie is nu volledig op.'

(Representatieve samenvatting van het weblog en de tweets van Roy Bouten van het afgelopen half jaar – fuck the context)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten