maandag 8 oktober 2012

Klein mysterie 381 – Grex

De grootste fout die we nu zouden kunnen maken is dat we blijven nagenieten van het daverende succes van de Floriade. Nee, de opportunities die de Floriade heeft geboden, moeten we de komende tijd ten volle uitnutten. ‘Doorpakken in plaats van zelfgenoegzaam achterover leunen’, dat dient het devies te zijn. Iemand die dat goed heeft begrepen, is het Horster gemeenteraadslid Roy Bouten (PvdA-PK). Hij twitterde vanochtend in alle vroegte al: ‘Toch apart om nu langs @floriade_2012 te rijden. Echte uitdaging begint nu en loopt tot 2024. Als regio 200% inzetten op grex! Let’s do it!’
Grex als follow-up van de Floriade. Richtinggevend, kunnen we wat mee. Want laten we wel wezen: grex is de toekomst. Moeten we vol op inzetten. Inderdaad niet voor honderd of honderdvijftig procent, maar voor de volle tweehonderd. Alle ballen op grex! Laat dat de incentive zijn voor de komende jaren. Grex of de gladiolen. Grexen tot we erbij neervallen. Maar mensen, laten we toch vooral ook beseffen: één grex maakt nog geen zomer. En het kostenplaatje moeten we wel onder ogen houden. Want de grex moet natuurlijk wel een beetje in evenwicht blijven. Al heeft grex zoals bekend het voordeel dat je het eenvoudig kunt outsourcen. Kunnen we de stake-holders mooi mee pleasen.
Met grex kunnen we ook meer focussen op de regiobranding. Als de SP dat nou ook eens een keer onder ogen zou willen zien. Let ‘m grex it! Geloof het nou, grex is het medicijn dat ons er weer definitief bovenop kan helpen. Maar dan moeten we er wel met z’n allen de schouders onder zetten. De sterkste schouders dragen immers de zwaarste grex. 
En wat te denken van de grex-off effecten? Maken ons tot een dominante global player. Knappe jongen die ons dan nog van de kaart dondert. Nee, met grex zitten we echt in een win-winsituatie. Let’s grex together and feel all right.

1 opmerking:

  1. Vergeet ook niet het out of the box denken. Wellicht kan dat in een bila met Roy? Of wijkt hij dan af van zijn core business :).

    BeantwoordenVerwijderen