donderdag 1 november 2012

Klein mysterie 392 – Marx Rutte (1)

Die arme Raymond Knops toch. Het Hegelsomse Tweede Kamerlid publiceerde op 23 oktober een stukje op website De Dagelijkse Standaard en gaf dat de titel ‘Op naar het kabinet “Marx” Rutte’. Geen (rode) haan die er naar kraaide. Anderhalve week later chocoladelettert De Telegraaf ‘“Marx” Rutte onder vuur’ en heel het land ligt in een deuk. Pronken met andermans veren noemen ze dat. Raymond mag me dan regelmatig de pis lauw maken, dit heeft ie nou ook weer niet verdiend. Maar goed, van De Telegraaf kun je zoiets verwachten.
Gelukkig was er vandaag ook een enkeling die het per tweet voor de Urheber van ‘Marx Rutte’ opnam. Zoals Joshua Livestro: ‘Ook bij Telegraaf lezen ze DDS: de term ‘Marx Rutte’ is gemunt door DDS-columnist (en CDA-Kamerlid) Raymond Knops’.
En Hans Goslinga: ‘De term Marx Rutte is ruim een week geleden gemunt door het CDA-Kamerlid Raymond Knops.’
En Jimmy Bastings: ‘Dat Marx Rutte in Telegraaf is dus bedacht door Raymond Knops.’
En ook FrankVerhoef: ‘Term “Marx Rutte”, eerder gemunt door Raymond Knops nu zelfs op voorpagina Telegraaf.’
Wat ik wel goed vind van Raymond is dat ie zelf alleen de tweet van Frank Verhoef heeft geretweet. Zou ie alle tweets van mensen die het voor hem opnemen retweeten, dan zou het al snel lijken alsof ie zich tekortgedaan zou voelen. Zo voelt ie zich misschien ook wel, maar ervaren politici weten dat ze dat nooit moeten laten blijken. Kiezers hebben een hekel aan verongelijktheid.
Wijs gehandeld dus vandaag, die Raymond. Ere wie ere toekomt. Misschien moet ik m’n mening over hem toch maar eens herz … wacht even … komt net een e-mail binnen van de onderzoeksafdeling van Horst-sweet-Horst … interessant … zeer interessant … ach, leest u ook maar gewoon even mee:
Horst-sweet-Horst
Afdeling Onderzoek
Rapport S8/2012/348 d.d. 01-11-2012

Naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf twitterden vandaag diverse mensen dat de term ‘Marx Rutte’ zou zijn gemunt door Tweede Kamerlid Raymond Knops (CDA) in een column die op 23 oktober verscheen op website De Dagelijkse Standaard. Onderzoek tot in de krochten van het worldwideweb brengt echter aan het licht dat de term ‘Marx Rutte’ al eerder door anderen is gebezigd. Bijvoorbeeld op 27 augustus 2012 om 21.02 uur. Nota bene ook op website De Dagelijkse Standaard, alleen niet door Raymond Knops, maar door een zekere C.M. Suijkerbuijk: ‘Wélk belangrijk PVV-beleid werd door het Kabinet Marx Rutte dan wel uitgevoerd?’
Nog eerder dan C.M. Suijkerbuijk was R. Hartman. Hij of zij gebruikte de term al op 10 mei 2012 om 18.51 uur op de website Vrijspreker.nl: ‘Ik hoor het Marx Rutte nog zeggen.’
Het is derhalve onjuist om te stellen dat de term ‘Marx Rutte’ is gemunt door Raymond Knops, tenzij de heer Knops ook publiceert onder de pseudoniemen C.M. Suijkerbuijk en R. Hartman. Dit laatste is momenteel onderwerp van onderzoek.
Waarvan akte. Ik ben even met stomheid geslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten