maandag 24 december 2012

Klein mysterie 410 – Bibliotheek (9)

Afgelopen donderdag stond deze opmerkelijke advertentie in Dagblad De Limburger:
Medewerkers ontslagen? Vertrekkende vrijwilligers? Dat hakt er even in zeg. Is ons het afgelopen half jaar nooit verteld op al die bijeenkomsten met mooiweerpraatjes over de toekomst van de Horster bibliotheken. Je ruikt gewoon dat hier stront aan de knikker is, en niet zo’n beetje ook. ‘Journalisten smullen van dit soort zaken, dus kaasje voor Dagblad De Limburger, dat doet morgen ongetwijfeld gedetailleerd uit de doeken wat er aan de hand is’, denk je dan. Je snelt de volgende ochtend naar de brievenbus, je bladert de krant van voor naar achter en van achter naar voor door, je vindt niets, je begint opnieuw te bladeren en ontdekt uiteindelijk dit minuscule berichtje:
Wat een afknapper. Kunnen ze scoren, geven ze niet thuis. Maar goed, de advertentie stond donderdag in de krant, misschien is het zelfs voor een professionele krant dan wel te kort dag om 24 uur later al met achtergronden te komen, zeker als je hoor en wederhoor wilt toepassen. Dus maar wachten op de zaterdagkrant. Geluk bij een ongeluk is dat dan ook nog deze tweet die wethouder bibliotheekzaken Ger van Rensch vrijdagmorgen uit doet gaan in de berichtgeving kan worden betrokken:
Zaterdag. Je snelt naar de brievenbus, je bladert de krant van voor naar achter en van achter naar voor door, je vindt niets, je begint opnieuw te bladeren en ontdekt uiteindelijk nog steeds niets. Wat een afknapper. Kunnen ze scoren, geven ze niet thuis. Maar goed, de advertentie stond donderdag in de krant, misschien is het zelfs voor een professionele krant dan wel te kort dag om 48 uur later al met achtergronden te komen, zeker als je hoor en wederhoor wilt toepassen. Dus maar wachten op de maandagkrant.
Maandag weer hetzelfde verhaal. Intussen blijf ik maar zitten met een aantal prangende vragen. Waarom worden de medewerkers ontslagen? Waarom stoppen de vrijwilligers? Hoe kan het dat blijkbaar niet alle Sevenumse bibliotheekleden de juiste informatie over de overgangssituatie hebben? Hoe ziet de duidelijkheid eruit die wethouder Van Rensch vrijdag heeft geschapen?
Met de twee krantloze kerstdagen in het verschiet ben ik het wachten op Dagblad De Limburger moe. Zijn  er misschien Horst-sweet-Horstlezers die duidelijkheid willen verschaffen? Desnoods anoniem?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten