maandag 14 januari 2013

Top 5 – Werkelijke redenen van het vertrek van Leon Litjens

Het is natuurlijk geen toeval dat Leon Litjens (CDA) zijn vertrek als wethouder van de gemeente Horst aan de Maas op een maandagavond bekendmaakt: als trouw volger wéét hij dat dan doorgaans enkele stukjes op Horst-sweet-Horst verschijnen. Sluw als meneer is, denkt hij door de openbaring van z’n afmars daarmee samen te laten vallen, te kunnen ontsnappen aan het zoveelste snerende Horst-sweet-Horststukje over hem. Maar dan heeft hij toch echt buiten de waard gerekend.
Een stukje over de betekenis van Leon voor Horst aan de Maas en voor Horst-sweet-Horst komt later wel een keer. Nu heet van de naald eerst een top 5 van de werkelijke redenen van zijn opstappen. Want u gelooft toch niet dat hij er ook maar één woord van meent als hij zegt dat ‘in de huidige mediacratie drie periodes te veel is’? Mediacratie? In Horst aan de Maas? Laat me niet lachen! Daarom hier, exclusief op Horst-sweet-Horst, de top 5 van werkelijke redenen van het vertrek van Leon Litjens:

5. Hij trekt de eeuwige discussies met Elly Michiels-Fleuren niet langer. 


4. De terugkeer van Thijs Coppus in de Horster gemeenteraad bezorgt hem al wekenlang nachtmerries. 

3. De voorraad bloemetjes waarmee hij elke nieuwe Horster winkelier verblijdde, is na zeven jaar uitgeput.


2. Hij wil na al die jaren eindelijk eens het begrip dat hij op de kaart heeft gezet zélf in de praktijk brengen: spin-off.

1. Hij wil ten langen leste iemand anders de kans geven op de eerste plaats van meest getagde personen van Horst-sweet-Horst te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten