maandag 15 april 2013

Actualisatie – Olifantspaden (13)

Als je, komend vanuit de richting van station Horst-Sevenum, op de (brom)fiets vanaf de Losweg richting Sevenum wilt,
kun je twee dingen doen. Ik neem beide opties graag met u door.

Optie 1: je doet wat dit bord
je opdraagt en slaat rechtsaf, ofschoon je heel goed weet dat Sevenum aan je linkerhand ligt. Je steekt vervolgens de spoorweg over of wacht voor een gesloten spoorwegboom. Dit laatste is niet uitgesloten, gezien de minimaal zes treinen die hier bijna elk uur passeren. Goed, gesloten spoorbomen of niet, als je de spoorwegovergang achter je hebt liggen, steek je deze dwarsweg over.
Je hebt voorrang, maar ben bedacht op auto’s waarbij je in de dode hoek zit. Net voorbij de dwarsweg is het helemaal opletten geblazen: (brom)fietsverkeer van rechts heeft hier voorrang. Weer een paar meter verder sla je linksaf. Je steekt nu de razend drukke Stationsstraat over.
Wil je je leven niet in de waagschaal stellen, dan is het niet onverstandig dit in twee etappes te doen. Heb je eenmaal de overzijde van de weg bereikt, dan is het weer opletten geblazen: (brom)fietsverkeer van rechts heeft hier voorrang. Je slaat linksaf en steekt nu de Spoorweg over.
Je hebt voorrang, maar ben bedacht op auto’s waarbij je in de dode hoek zit.
Je steekt vervolgens de spoorweg over of wacht voor een gesloten spoorwegboom. Dit laatste is niet uitgesloten, gezien de minimaal zes treinen die hier bijna elk uur passeren. Heb je ook deze barrière genomen, dan bevind je je nu recht tegenover het punt waarop deze reisbeschrijving begon.

Optie 2: je trekt je niets aan van dit bord
en al evenmin van het inrijverbodsbord en gebruikt het olifantenpaadje achter het inrijverbodsbord om de Stationsstraat over te steken.  

Aan u de keus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten