maandag 22 april 2013

Klein mysterie 441 – Niet poepen (4)

Hondenpoepfrustratiebordjes. Altijd weer fijn om mee bezig te zijn. Vooral omdat er telkens weer uit blijkt dat het met dat vermeende gebrek aan creativiteit in deze contreien wel meevalt. Het heeft er zelfs alle schijn van dat de dampende bolussen van onze trouwe viervoeters het beste in de Horstenaar naar boven weten te brengen. Klik voor de aardigheid in het menu links maar eens op het label ‘Hondenpoep’ en de onnavolgbare staaltjes huisvlijt vliegen u om de oren.

Dankzij Peter Janssen heb ik de afgelopen weken weer enkele antihondenpoepuitingen aan mijn almaar uitdijende collectie toe kunnen voegen. De eerste, door Peter aangetroffen in de Doenssenstraat in America, getuigt overigens niet zozeer van de creativiteit van de plaatser als wel van die van Peter. Hij mailde me deze foto
en liet die vergezeld gaan van de woorden: ‘De veelzeggende tekst die er op staat zou je kunnen scharen onder het kopje Kort Americaans.’ Meesterlijk!

Gaan we over naar de nummer 1 van mijn top 5 van mooie Horster straatnamen: de Mevrouwsbosweg. Daar kwam Peter op diverse bomen dit briefje tegen:
Een geweldige vondst, ware het niet dat diepgaand onderzoek van auteur dezes uit 2009 heeft aangetoond dat het hier een waarschijnlijk van oorsprong Belgische slogan betreft die in België en Nederland vrij algemene verspreiding heeft gevonden. 
Op zoek naar meer antihondenpoepuitingen ter plekke trof ik zelf nog deze twee aan een hek bij een dierenweide bevestigde bordjes aan:
Als je een hond in opperste staat van verwarring wilt brengen, moet je het zo doen. Mag Fikkie hier nu een hoop doen of niet? Het bovenste bordje laat aan duidelijkheid niets te wensen over, maar neem het Fikkie maar eens kwalijk als hij het onderste interpreteert als een expliciete uitnodiging hier een stukje aan zijn bruine trui te breien. Dan is men aan de Dwarsweg toch een stuk duidelijker (opnieuw een prachtige ontdekking van Peter):
Fijn is ook dat men hier, getuige het ontbreken van pictogrammen, niet twijfelt aan het intelligentieniveau van Fikkie. Voetstoots gaat men er vanuit dat hij de kunst van het lezen machtig is. Nu maar hopen dat hij geen aanstoot neemt aan het ontbreken van een n, anders zul je zien dat hij hier eerstdaags toch een bruinvis lanceert. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten