maandag 1 april 2013

Top 5 – Nieuwe, zomaar uit de hemel komen vallen Horster parkeerplaatsen

To P or not to P, that’s the question.

Het echte probleem in Horst aan de Maas zijn natuurlijk de parkeerplaatsen. Beter gezegd: het gebrek eraan. Aan het Cuppenpedje mogen er dan binnenkort 71 bijkomen,
de nood blijft hoog. Niet alleen bij pizzeria Amon op de hoek Herstraat-Kloosterstraat (waarvan de eigenaren naar verluidt zouden overwegen dan maar het trottoir op te offeren),
maar nu ook al in Lottum. Is het niet het water dat ze tot de lippen stijgt dan is het wel de parkeerplaatsloze automobilist.
Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Gelukkig dat we nog altijd kunnen vertrouwen op oude volkswijsheden. Ditmaal kwam de redding uit wel heel onverwachte hoek: afgelopen week daalde er zomaar ineens vanuit de hemel een groot aantal parkeerplaatsen neer op Horst aan de Maas! En geloof het of niet, met bewonderenswaardige precisie vielen ze juist op de plekken waar ze het hardste nodig zijn (op één na dan). Dan betaalt zich toch weer uit dat alhier de lijntjes met Boven zo kort zijn. Misschien is het ook wel een impliciete steunbetuiging van de Hemelse Machten aan scheidend wethouder Leon Litjens, die zich à propos gratis parkeerplaatsen onlangs her en der wat woede op z’n hals haalde met de getwitterde mededeling ‘Het gaat er om wat de klant vind en niet de bestuurlijke waarheid’.
Enfin, wat we er ook in mogen lezen, feit is dat we in een klap zijn verblijd met een forse uitbreiding van ons parkeerplaatsenareaal. Mijn top 5 van nieuwe, zomaar uit de hemel komen vallen Horster parkeerplaatsen:

5. Gebroeders Van Doornelaan, nabij het Dendroncollege:
Een school is niet alleen om aan te leren, maar ook om aan te parkeren.

4. Loevestraat, tegenover Aldi:
Twee vliegen in een klap: zowel de parkeerdruk op de Aldi als die op de rinkelpijpen wordt met deze extra parkeerplaats verlicht.

3. Venrayseweg, nabij café Cambrinus:
In de hemel is geen bier
daarom drinken we het hier.
Maar dan is het wel zo fijn
als er ook parkeerplaatsen zijn.

2. Wittenhorststraat, nabij de voormalige Sint-Norbertuskerk:
Ook Die Van Daar Boven zijn niet onfeilbaar: het bericht dat de Sint-Norbertuskerk sinds twee jaar buiten dienst is, is daar blijkbaar nog niet doorgedrongen. Zijn de lijnen dan toch nog niet kort genoeg?

1. Afhangweg, bij het Sint-Luciakapelletje:
Ter leniging van de parkeernood voortvloeiend uit de enorme toeloop van vooral Poolse gelovigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten