maandag 20 mei 2013

Actualisatie – Uitroeptekens Johan (2)

Terwijl VVV is gedegradeerd,
terwijl Wittenhorst niet is gepromoveerd,
terwijl een VVV-Wittenhorstderby in de topklasse dus minimaal tot 2015 op zich laat wachten, terwijl de al dan niet grootste aardbeienvlaai ter wereld de gemoederen beroert, terwijl de bloembakken in Grubbenvorst alweer zijn opgehangen, terwijl de bloembakken in Horst nog wachten op ophanging, terwijl aan de Herstraat vanmiddag een cafetaria is overvallen, terwijl de politie nog in het duister tast over de daders van die overval, terwijl Streekomroep Reindonk al meteen weet te melden dat de daders ‘tussen de 13 en 14 jaar oud en getint’ zijn zonder een bron te noemen, terwijl iemand onder verwijzing naar het bericht van Streekomroep Reindonk meent te moeten twitteren ‘Amper uit de luiers en met de baard in de keel, pubers plegen al een overval’ en terwijl een wethouder en een gemeenteraadslid dat dan meteen menen te moeten retweeten, stoethaspelt onze arme Johan nog altijd met z’n toetsenbord.
Want er was deze week weer nieuws te melden over het afvalbeleid van de gemeente Horst aan de Maas. En dan is Johan het aan z’n stand verplicht van zich te laten horen. Anderhalf jaar lang heeft ie op alle mogelijke websites en forums zitten zeuren en zeiken over de lullige groene emmertjes. Nu lijkt het er warempel op dat ze van het toneel gaan verdwijnen en nog is het niet goed: ‘Brigitte en afvalpannel is dit een afvallig pannel of komen ze nu met nog mindere oplossingen voor de dag zie de plastic zakken als stilte voor de storm in Horst. En dan niet te denken dat dit een prooi is voor baldadigheid. Oplossing is gewoon super eenvoudig terug naar die KLIKOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! Birgitte kun jij lezen of ben je nu ?????? Dan hedde dit geemmer oak neet mier tjonge jonge jonge zeg.’
Z’n recordaantal O’s in het woord ‘kliko’ stond tot dusverre op 10. Met de 17 van deze week heeft Johan zichzelf dus ruimschoots overtroffen. Zorgwekkend is wel de terugloop van het aantal uitroeptekens. Waar er ooit 24 stonden, resteren er slechts 3. Magertjes is ook het 2 keer jonge achter tjonge. De 6 vraagtekens zijn min of meer in lijn met z’n eerdere prestaties. Ook de verbastering van de naam Birgit (ditmaal Brigitte en Birgitte) is als vanouds. Hoopgevend is verder dat zich getuige afvalpannel en pannel ook een probleem met de n begint te ontwikkelen.
Eerder heb ik lezers opgeroepen Johan een nieuw toetsenbord te bezorgen. Heeft weer eens tot niets geleid. Eigenlijk maar goed ook. Johan behoort intussen tot het Horster cultuurgoed en daar moeten we zuinig mee omspringen. Standbeeld voor JOOOOOOOOOOOhann!!!!!!!!!!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten