maandag 29 juli 2013

Actualisatie – Buurtkorfoprijplank

De twee weken geleden gelanceerde wedstrijd voor de beste buurtkorfoprijplank van Horst aan de Maas blijkt geheel onverwacht een schot in de roos. Waar Horst-sweet-Horstlezers normaalgesproken nog niet door een kanon in beweging zijn te krijgen, daar stromen nu de inzendingen vanuit alle delen van de gemeente in groten getale binnen. Allemaal een gevolg van die prijs (een – toegegeven – supertoffe buurtkorfoprijplankbewaker met supercoole uitstraling) die eraan verbonden is? Zijn Horst-sweet-Horstlezers dan werkelijk zo materialistisch?
Hier alvast een filmpje met een selectie van de tot dusverre genomineerde oprijplanken (klik op de pijl om het filmpje te starten):
   
Inmiddels heeft ons ook een groot aantal vragen bereikt over de twee weken geleden geformuleerde spelregels, die overigens ook buiten deze prijsvraag al gelden. Verreweg de meeste vragen hebben betrekking op de genoemde afmetingen, gewichten, percentages et cetera. Of het niet allemaal een onsje minder kan. Laten we daar volkomen duidelijk in zijn: nee, het kan geen onsje minder. Als iedereen z’n eigen maatstaven gaat aanleggen, wordt het een janboel. En dat wilden we toch juist met z’n allen voorkomen? Dan krijgen we het met z’n allen toch nooit netjes?
Van de overige vragen willen we er graag nog één uitlichten. Ze is afkomstig van enkele bewoners uit de omgeving van de aan het einde van de Prinses Irenestraat geplaatste bladkorf. Die korf heeft geen oprijplank maar een betonnen fietsenstallinggleuf die een tweede leven heeft gekregen.
‘Mag dit?’, was de eenvoudige vraag van de buurtbewoners. Overleg op hoog niveau heeft geleid tot een bevestigend antwoord. Het zou zelfs zijn toe te juichen als meer van dergelijke voormalige fietsenstallinggleuven bij onze bladkorven verschenen. Hun strakke voorkomen maakt de omgeving er alleen maar nog netjezer op en daar is het ons toch allemaal om te doen? Dus ook buurten met betonnen buurtkorfoprijgleuven worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze prijsvraag. Wel nog even de spelregels voor betonnen buurtkorfoprijgleuven op een rij, die overigens ook buiten deze prijsvraag gelden:
·         buurtkorfoprijgleuven van gewapend beton zijn niet toegestaan;
·         de gleufbreedte mag de 7,58 centimeter niet te boven gaan;
·         het gewicht van de oprijgleuf mag maximaal 246,74 kilo bedragen;
·         het gebruik van dubbele oprijgleuven is niet toegestaan;
·         de oprijgleuf dient er te allen tijde netjes uit te zien.
Inzendingen voor de beste buurtkorfoprijplank van Horst aan de Maas zijn nog welkom tot 15 augustus. Mail een foto van uw buurtkorfoprijplank of –gleuf en een aanduiding van de locatie van uw plank dan wel gleuf naar horstsweethorst@gmail.com of plaats uw foto rechtstreeks op de Horst-sweet-Horstpagina op Facebook.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten