maandag 15 juli 2013

Intermezzo – Facebook (1)

‘’t Boegen mot ik nog ’n beetje ler’n’, zegt Ede Staal op een gegeven moment op zijn gedeeltelijke live-cd Ede Staal (luister ook hier). In navolging van de Groningse zanger zeg ik: ‘’t Faceboeken moet ik nog ’n beetje ler’n.’ Ja, zonder er enige moeite voor te doen heb ik na twee weken meer dan vijftig vind-ik-leuks te pakken. Van mensen die ik ken, maar vooral van mensen die ik niet ken. Moet ik daar nou vriend mee worden? Zonder dat ik ze ken? Hun persoonlijke ontboezemingen tot me nemen en die van de weeromstuit ook leuk vinden? Ook al zijn ze niet leuk? Ik weet het allemaal niet. Moet het ook nog allemaal uitvogelen. Maar het zou me niet verbazen als de conclusie is dat ik te asociaal ben voor Facebook. Nader bericht volgt.

Misschien moet ik nogmaals benadrukken dat ook wie niet op Facebook zit, via deze link toch alles kan zien wat op de Facebookpagina van Horst-sweet-Horst wordt gepubliceerd. Maar je hebt ook principiële Facebookmijders. Wat hebben die nu de afgelopen twee weken gemist? Onder meer dit:

3 juli
(In reactie op Peter Janssen, die berichtte: Sil’s Bloemenhuis? Kan. Sil’s Bloomehoes? Kan ook. Sil’s Bloemenhoes? Kan niet, maar toch heet deze nieuwe winkel aan de Venrayseweg zo.)
Op twee gedachten hinkend wil Sil van twee walletjes eten. Dat het ook anders kan bewijst Nancy Heinemans met haar Bloome-huuske in Lottum.
Met ‘huuske’ vermijdt ze bovendien de netelige vraag van ‘hoes’, ‘hoës’ of ‘hoês’ (zie klein mysterie 125). Maar zijn het nu ‘blome’ of ‘bloome’?

6 juli
Bericht voor de eigenaar van de witte nummerplaat 42-VLS-1: uw nummerplaat staat (of althans: stond een kwartiertje geleden nog) geparkeerd tegen een heg voor Afhangweg nummer 4 te Horst.
Belofte: nog 4 in Horst verloren nummerplaten en er komt een Horst-sweet-Horst top 5 van in Horst verloren nummerplaten. Tot die tijd zult u het moeten doen met de top 5 van in Horst aan de Maas rechtopgezette verloren wieldoppen.

7 juli
Hindeloopen. Pittoreske plaats. Een van de elf Friese steden. Op internet gevonden alternatieve benamingen: Hylpen, Hynljippen, Hielpen, Hindolop, Hindelopia, Hintlop. Niet op internet gevonden, wél op een weggegooid briefje, vanochtend opgeraapt vóór winkelcentrum Kloosterhof in Horst: Hindenloppen.
Of is hindenloppen het loppen van vrouwelijke herten? 
‘Hoe was jullie vakantie?’
‘Nou, wij hebben voornamelijk gehindenlopt. Vonden de kinderen ook leuk.’
‘Goed idee, zouden wij ook vaker moeten doen. Wacht ik schrijf het even op.’

9 juli
Mijn top 5 van redenen om eerstdaags een portie fruit aan te schaffen bij de zelfbediening op de hoek Kraneveldstraat – Kranestraat:
5. wie zó z’n best doet op een bord verdient klandizie
4. ik draag bij aan het goede doel
3. het is eerlijk fruit
2. het is lekker fruit
1. het is heerlijk fruit

13 juli
Naar aanleiding van het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) twitterde onze burgemeester Kees van Rooij een uurtje geleden: ‘Schutterij nr.146 St.-Sebastianus Sevenum heeft gemist. prima prestatie!’ Leedvermaak? Cynisme? Het zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. Wat wel duidelijk is, is dat de burgemeesterlijke tweet in Sevenum keihard is aangekomen. Naar verluidt zijn de Sevenumse schutters vanuit Stramproy (waar het OLS plaatsvindt) zelfs bezig aan een opmars richting Horst om hun gram te halen.
Vandaar een dringende oproep aan alle Horstenaren niet de straat op te gaan en ramen en deuren gesloten te houden. Het ligt namelijk niet in de lijn der verwachting dat de Sevenummers zullen doorgaan met missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten