maandag 19 augustus 2013

Intermezzo – Buurtkorfoprijplank (2)

Nog nooit had Horst-sweet-Horst een wedstrijd uitgeschreven, maar u kunt ervan verzekerd zijn dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren. De wedstrijd voor de beste buurtkorfoprijplank bleek namelijk, zoals ook drie weken geleden al gemeld, een doorslaand succes. Ook niet onbelangrijk: Horst-sweet-Horst is er weer wat meer door op de kaart gezet, hetgeen ongetwijfeld tot de nodige spin-off gaat leiden.
De deelname was werkelijk overweldigend. Of de inzenders nu werden aangespoord door de mooie prijs of dat er sprake was van een intrinsieke motivatie zal wel altijd een raadsel blijven. Feit is dat foto’s van liefst 73 verschillende buurtkorfoprijplanken de burelen van Horst-sweet-Horst bereikten. Een geweldige score, zeker als men bedenkt dat minstens de helft van de buurtkorven helemaal niet is voorzien van een oprijplank (een euvel dat zich vooral voordoet in de dorpskernen).
Opmerkelijk was verder het aantal constructietekeningen dat werd meegestuurd, een bewijs dat alles uit de kast werd gehaald om de wedstrijd maar te winnen. Ook de vele binnengekomen detailfoto’s van de planken wijzen in deze richting. En hoe zuinig en hoe trots men in menige buurt op z’n buurtkorfoprijplank is, mag ter illustratie blijken uit het opschrift van de oprijplank op de kruising Swolgenseweg – Beerendonckerweg in Broekhuizenvorst (klik op de foto om haar te vergroten).
Een eerste selectie van de inzendingen kon u drie weken geleden hier al bekijken. Vandaag ter aanvulling nog een aantal foto’s van korven die de afgelopen weken werden ingestuurd (de laatste op 14 augustus om 23.57 uur, exact drie minuten voor het verstrijken van de deadline) (klik op de pijl om het filmpje te starten):
Ter zake. Wie is nu winnaar geworden van die supertoffe buurtkorfoprijplankbewaker met supercoole uitstraling? Tja, daar kunnen we kort over zijn: helemaal niemand. Ondanks dat enorme aantal inzendingen bleek er namelijk, helaas, helaas, geen enkele buurtkorfoprijplank te zijn die helemaal aan de spelregels voldeed. Terwijl die spelregels toch echt niet zo ingewikkeld zijn. Maar was de oprijplank niet breder dan 37,81 centimeter dan was de asdruk wel groter dan 0,237 ton. Was de hellingsgraad van de oprijplank beneden het toegestane maximum van 28,72 procent, dan bevond het begin van de plank zich wel meer dan de getolereerde 12,31 centimeter onder het maaiveld. Ging de lengte van de oprijplank de 1,684 meter niet te boven, dan werd de plank wel aan het zicht onttrokken door een woud van brandnetels. En zo zouden we nog wel even door kunnen gaan.
Lieve mensen, Horst aan de Maas kan beter! Veel beter! Mogen we erop vertrouwen dat u de komende tijd niet hard, niet keihard, maar knoerendhard aan uw buurtkorfoprijplank gaat werken? Zodat die buurtkorfoprijplankbewaker volgend jaar wel uit de kast kan? Afgesproken? Mooi!
(Over de uitslag wordt zoals bekend niet gecorrespondeerd.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten