maandag 19 augustus 2013

Top 5 – Oude Lindspandoeken

Op 30 mei stelde de PvdA-PK-fractie schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur over de staat van het pand waarin laatstelijk restaurant Aan Tafel was gevestigd, maar dat in Horst toch vooral bekendstaat onder de benaming De Oude Lind.
Sinds een brand in januari 2012 verkeert dit pand in desolate toestand. Steen des aanstoots voor de PvdA-PK: ‘Wij delen de mening van velen dat een pand met een dergelijk aangezicht het belang van Horst aan de Maas geen goed doet. Mensen nemen aanstoot aan de staat van het gebouw en mijden zelfs de noordelijke toegangsweg tot het centrum. En wat te denken van de vele toeristen die het centrum van Horst via de Venrayseweg binnen komen. Een slechter visitekaartje kunnen we ons bijna niet voorstellen.’
De maat is vol, vindt de PvdA-PK: ‘Wat onze fractie betreft heeft het imago van Horst aan de Maas lang genoeg geleden van het aangezicht van dit pand. Het wordt tijd dat onze inwoners en onze bezoekers weer met trots en zonder ergernis Horst via de Noordzijde binnen kunnen rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over het verloederde uitzicht of de veiligheid.’
Nou loop ik zelf niet weg voor een potje overdrijven, maar de PvdA-PK kan er ook wat van. Zou Horst (aan de Maas) ook maar één toerist mislopen omdat De Oude Lind in ruïneuze toestand verkeert? Leidt het imago van Horst (aan de Maas) niet evenzeer (of meer) onder knullige rotondekunst, allerlei insinuaties over het gedrag van Polen of de komst van een megastal, om maar eens een paar dwarsstraten te noemen? Zouden ‘onze inwoners en onze bezoekers’ zich niet veel grotere zorgen maken over het verloederde uitzicht veroorzaakt door de bouw van een megalomane opslagloods aan de Midden Peelweg?
Zou de ergernis van ‘onze bewoners en onze bezoekers’ over de werking van de stoplichten bij De Oude Lind niet eerder een reden zijn de noordelijke toegangsweg tot het centrum te mijden dan de huidige staat van De Oude Lind?
Ik ben overigens wel nieuwsgierig naar de opvattingen van het gemeentebestuur in dezen – als ik het wel heb wachten de vragen van de PvdA-PK-fractie nog op een antwoord. In afwachting daarvan zou ik zeggen: ‘Tel je zegeningen.’ Is het u bijvoorbeeld ook al opgevallen dat op het afgebrande dak zo langzamerhand van alles wortel schiet? Kan beslist een prachtig visitekaartje worden. Als ik me niet vergis komen zelfs de dreps en de sierlijke vetmuur er tot wasdom, allebei prominent aanwezig op de rode lijst van bijna uitgestorven wilde plantensoorten. Koesteren dus.
En wat dacht u van het hek, dat geleidelijk is uitgegroeid tot een staalkaart van wat Horst op het gebied van evenementen allemaal vermag. Daar rijd je hetzij als bewoner hetzij als bezoeker toch trots en zonder ergernis langs? Is toch veel appetijtelijker dan die gemeentelijke aanplakborden?
De Horst-sweet-Horst top 5 van aan het hek rond De Oude Lind bevestigde spandoeken:

5.
Iets in Blitterswijck organiseren en het dan in het Engels aankondigen! In Blitterswijck?!

4.
Hoezo veel informatie? Al vallen die speciaale dubbele a’s daardoor wel wat minder op.

3.
Altijd weer die aanhalingstekens. Waarom toch? Waarom in godsnaam toch?

2.
Had het dan ook maar meteen Oktoberfest genoemd. Waar moet ik trouwens zijn?

1.
Dat ‘Horst’ zullen we er dan maar bij denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten