maandag 30 september 2013

Klein mysterie 485 – Niet poepen (6)

Wat zou Horst-sweet-Horst zijn zonder hondenpoep? Wat zou Horst-sweet-Horst zijn zonder zelfgefabriceerde (honden)poepverbodsbordjes? Vandaag weer twee nieuwe exemplaren. Het ene is een vondst van mezelf en niet wereldschokkend; het andere is een ontdekking van Peter Janssen en misschien ook niet wereldschokkend, maar in elk geval wel vrolijk stemmend.  
Laten we om het een beetje op te bouwen beginnen met dat van mij. Ik trof het op twee plaatsen aan op het noord-zuidtracé van de Schoutenweg in Hegelsom (het mooie van de Schoutenweg is dat ie behalve een noord-zuid- ook een west-oosttracé heeft). Aan vulgair taalgebruik (‘schijten’, ‘stront’) en uitroeptekens geen gebrek en ook de voor een goed frustratiebordje onontbeerlijke taalfout ontbreekt gelukkig niet:
De conclusie (‘u wilt geen hondenstront in uw eigen buurt anders laat u hem hier niet schijten’) lijkt me wat kort door de bocht. Allerlei redenen zijn te bedenken waarom de hondenbezitter z’n lieveling niet in z’n eigen buurt maar juist hier een grote bah laat doen: de eigen buurt is al volgekakt, de hondenbezitter wil de briefschrijver een hak zetten of misschien had Bello wel gewoon hoge nood.

Enfin, bovenstaand geneuzel staat geheel in de schaduw van dit met twee schroeven aan een boom bevestigde juweeltje, te vinden aan Het Veldje in Horst en gesignaleerd door Peter Janssen:
Omdat de tekst misschien niet helemaal goed leesbaar is, reproduceer ik ’m hier:
Geachte honden eigenaar
zou u zo vriendelijk willen zijn
om uw poep hier weg te laten
of op te ruimen. ik doe het ook waar het hoort
en niet in uw tuin …!!!
Peter schreef erbij: ‘Nooit verwacht dat er in Horst zo’n vieze hondeneigenaren woonden.’ Niet dat ik het ’m kwalijk neem, maar Peter hád kunnen weten dat er in Horst zulke vieze hondeneigenaren wonen. Op 3 december van het afgelopen jaar vroeg Horst-sweet-Horst namelijk aandacht voor dit in een heg aan de Molengatweg hangend briefje:
Ook daar dus een hondeneigenaar die in andermans tuin z’n gevoeg doet. Gezien de afstand tussen Het Veldje en de Molengatweg valt te vrezen dat het hier twee verschillende hondeneigenaren betreft. Dit roept de vraag op hoe wijdverbreid het fenomeen van de buitenshuis poepende hondeneigenaren is. Zijn dit twee geïsoleerde gevallen of vormen ze het toefje van de hoop? Zo ja, beperkt dit verschijnsel zich dan tot Horst of hebben de andere kernen van de gemeente er eveneens mee te kampen? En is het iets van de laatste tijd of doet dit probleem zich al veel langer voor? Beperkt het zich trouwens tot hondeneigenaren? Andere interessante vraag: zijn er al (zelf)hulpgroepen actief? Wie het weet mag het zeggen!
(En voor alle duidelijkheid: mocht het antwoord op de laatste vraag ‘ja’ luiden, bespaar me dan alsjeblieft de beschrijvingen van hoe het er bij die (zelf)hulpgroepen in de praktijk aan toe gaat.) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten