maandag 6 januari 2014

Top 5 – Horster auto’s (1)

Mijn probleem is dat ik vaak de neiging heb bij een thema te blijven hangen. Is het een keer over buurtkorfoprijplanken gegaan, dan kan ik de verleiding nauwelijks weerstaan daarover nog drie weken door te emmeren. Heb ik eenmaal de straatnaambordjes herontdekt, dan is de reflex om alle straatnaamborden van Horst aan de Maas te gaan inspecteren slechts met de grootst mogelijke moeite te onderdrukken.
Dialect is ook zo’n thema waar ik doorgaans maar moeilijk van kan loskomen. Telkens duiken dan weer andere Horster woorden en uitdrukkingen op die óók een stukje waard zijn. En nu zijn het ineens auto’s.
Sinds een week hebben zich bij mijn al eerder ontwikkelde verlorenwieldopfascinatie nog tal van andere autofascinaties gevoegd. Denk aan al dan niet verloren nummerplaten, parkeerplaatsborden, bestickerde auto’s, aanhangwagentjes en goudkleurige auto’s.
Komt allemaal door ZOAB, het Zeer Origineel Auto Blad waarover ik vorige week al schreef. Enkele in ZOAB gereproduceerde foto’s van Andrew Bush verleidden mij ook tot de aanschaf van diens fotoboek Drive. Bush fotografeerde tussen 1989 en 1997 in de buurt van Los Angeles vanuit een rijdende auto andere mensen in rijdende auto’s. In Drive zijn 61 van die foto’s verzameld. Ge-wel-dig! Voor slechts 12,50 euro is dit juweeltje bij een aantal vestigingen van Polare verkrijgbaar. Haast u!
Maar terug naar mijn deze week geboren autofascinatie. Wie weet komen bovengenoemde autothemata hier vroeg of laat nog eens voorbij, maar voor nu wil ik het houden bij een doodgewone Horst-sweet-Horst top 5 van de afgelopen jaren verzamelde Horster auto’s. Komt ie:

5. Midden Peelweg, America:
Weet je hoe je pas echt de blits maakt? Als je in zo’n auto op je werk of op school arriveert.

4. Roothweg, Meterik:
Kek groen sloopautootje-op-container, met op de achtergrond een boerderij uit 1820 die fungeert als werkplaats van een autosloperij. Verder niet te lang over nadenken, in Horst aan de Maas moet je nergens verbaasd over staan.

3. Kerkeveld, Horst:
Veel gekker moet het niet worden: een auto die je haren mooi maakt. Hebben ze zelfs in Melderslo niet. Bei uns ist alles viel schöner.

2. Middelijk, Horst:
Eigenlijk iets van vroeger, verpakte auto’s. Die onder de hoes uitstekende knalpijp doet het ’m. Lijkt me een behoorlijk stoere auto – kenners zullen merk en model ongetwijfeld ook mét verpakking kunnen determineren. 

1. Swolgensedijk, Melderslo:
Een haag, een verwarmingsketel (?), een kas, een grasveldje en … een in de grond verzonken bordeauxrode Opel Corsa. Kan alleen in Melderslo.

1 opmerking:

  1. Leuk al die auto's zo! Ik heb zelf een Nissan Qashqai waar ik ook vaak foto's van maak op eigenaardige plaatsen. Ik heb een keer toen ik ging tanken de auto bij een andere pomp gezet als welke ik gebruikte om daadwerkelijk te tanken. Hier heb ik een foto laten maken door mijn zoon. Wat een grappig beeld was dat!

    BeantwoordenVerwijderen