maandag 27 januari 2014

Top 5 – Voetbalclubstickers station Horst-Sevenum

In de opmaat naar het eerste landskampioenschap van Ajax in zeven jaar werd heel Horst begin mei 2011 behangen met Ajax-stickers. Nu hebben fans van Hannover ’96 ons een vergelijkbaar kunstje geflikt. Sinds enkele dagen kun je geen lantaarnpaal, elektriciteitskastje, verkeersbord of prullenbak meer voorbijgaan of er zit wel een 96-sticker opgeplakt.
Een beetje vreemd is het natuurlijk wel, want Hannover is bepaald geen club die hoge toppen scheert of een brede Nederlandse dan wel Horster fanbasis heeft. Je kunt er zelfs over twisten of die 96er wel het predicaat Traditionsverein verdienen. Wat me verder enigszins bevreemd is dat de sticker is uitgevoerd in rood en wit, terwijl de meeste mij bekende Hannover-stickers groen-zwart of rood-zwart zijn. Heel even zat ik daarom te denken aan een SP-sticker: die zijn ook altijd rood-wit en het doorgaans gebruikte lettertype lijkt verdacht veel op dat van de 96-sticker. Toch verwierp ik die gedachte al snel: SP’ers zijn toch niet zó ongemanierd dat ze stickers plakken op alles wat hen voor de voeten komt?
Laten we het daarom toch maar houden op een actie van in de Horster vakantieparken verblijvende Hannover ’96-fans. Dat verklaart waarschijnlijk eveneens waarom ik de sticker ook op station Horst-Sevenum tegenkwam.
Waarmee we beland zijn in het Horster eldorado voor voetbalclubstickersliefhebbers. Daarom mag in het rijtje van Horst-sweet-Horst top 5’en die van voetbalclubstickers op station Horst-Sevenum uiteraard niet ontbreken. Komt ie:

5. PSV
Zelfs een vijfde plaats is eigenlijk nog te veel eer voor deze sticker die het eens zo fraaie ensemble van graffiti op deze lantaarnpaal volledig teniet heeft gedaan.
 
4. Ajax
Ajax is op het moment – morgen kan het alweer anders zijn – niet al te best vertegenwoordigd op het station met slechts twee stickers. Al zijn dat er nog altijd twee meer dan van Feyenoord. En dat logo blijft machtig.

3. Fortuna Sittard
Qua vormgeving beslist de mooiste van allemaal. De plakker heeft ook het fatsoen gehad Jezus redt in ere te laten. Alleen: het is Fortuna, hè? Meer dan een derde plaats zit er daarom sowieso niet in, hoe dierbaar m’n fanatiek Fortuna aanhangende oom en neef me ook zijn.

2. Helmond Sport
Kan niet anders of mijn achterneef die vorige week nog ‘KUT VENLO!!’ twitterde nadat VVV de punten in Helmond had gestolen en die prominent lid is van de Hellmond Fanatics is hiervoor verantwoordelijk. Had ik u er trouwens al eens op gewezen dat Helmond Sport het mooiste clublied van Nederland heeft? ‘Hilarisch’ schijn je dan te moeten zeggen (klik op de pijl om het filmpje te starten): 

1. VVV
Het was lang zoeken, het was zelfs ellendig lang zoeken, maar hoog tegen een regenpijp ontdekte ik dan toch ook nog een behoorlijk vergane VVV-sticker. Vergaan of niet: VVV is VVV. Wat weer een baggerwedstrijd vrijdag in Tilburg trouwens. Opnieuw drie punten gestolen. Het is dat ze zich onmogelijk zou maken in haar functie, anders was het m’n hartstochtelijk Willem II aanhangende nicht (u merkt: ik heb ooms, neven, nichten en achterneven in alle soorten en maten) niet kwalijk te nemen geweest als ook zij ‘KUT VENLO!!’ zou hebben getwitterd. 

1 opmerking: